nieuws

Union Investment koopt First Rotterdam

Beleggingen

Union Investment koopt First Rotterdam

Union Investment koopt kantoorcomplex First Rotterdam van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep.

De partijen hebben daartoe een overeenkomst getekend, zo maakte Maarsen Groep bekend. Het met Breeam Excellent gecertificeerde complex tegenover het centraal station omvat 40.000 m2 kantoorruimte, ongeveer 400 m2 horeca en 185 parkeerplaatsen.

Behalve hoofdhuurders NautaDutilh en Robeco hebben ook DTZ Zadelhoff Rotterdam en Petrobas gekozen voor First Rotterdam. In de 128 meter hoge toren is nog 12.449 m2 te huur tegen een gemiddelde prijs van 235 euro per vierkante meter, staat op de website van DTZ Zadelhoff. Daarmee komt de prijs volgens een ruwe raming van Vastgoedmarkt ruim boven de 100 miljoen euro.

Het ontwerp van First Rotterdam is van de Architekten Cie. Molsbergen Development verzorgt namens Rabo Vastgoedgroep het asset- en ontwikkelingsmanagement van het complex. Loyens Loeff was bij deze transactie adviseur van de Rabo Vastgoedgroep. DRS Makelaars en de juristen van Boekel hebben deze transactie begeleid namens koper.

Reageer op dit artikel