nieuws

HighBrook Investors koopt Blaak 333

Beleggingen

HighBrook Investors koopt Blaak 333

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft het kantoorgebouw aan de Blaak 333 in Rotterdam via een onderhandse transactie verworven voor 30,8 miljoen euro van Fortis Vastgoed Lease (Kadaster).

Blaak 333 is een single-tenant kantoorgebouw op een prominente locatie in het Central Business District van Rotterdam. Het gebouw omvat 15.575 m2 kantoorruimte en is volledig verhuurd. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Fortis Vastgoed Lease het pand in 2003 verwierf voor 36,5 miljoen euro.

De transactie markeert HighBrook’s eerste investering in Rotterdam. De private equity investeerder is actief op zoek naar value-add investeringen in de Randstad in Nederland.

Wouter Stevens, Savills Netherlands, licht toe: ‘Blaak 333 is een herkenbaar gebouw op een uitstekende locatie in het Central Business District van Rotterdam. Het gebouw is volledig verhuurd aan één grote huurder, iets wat zeldzaam is binnen de Rotterdamse kantorenmarkt. Het is een uitstekende beleggingsmogelijkheid met waarde-aanvullende mogelijkheden. Omdat de beleggingsmarkt van Rotterdam in de lift zit, verwachten we volgend op deze verkoop de komende tijd meer activiteit binnen het CBD van Rotterdam.’

Savills adviseerde de verkoper in deze transactie. Equity Estate trad bij de aankoop op als adviseur van HighBrook Investors en is tevens mede-investeerder en asset management van het vastgoed.

 

 

Reageer op dit artikel