Een woning voor de verhuur, ook tijdens krapte op de woningmarkt

Een woning voor de verhuur, ook tijdens krapte op de woningmarkt

De krapte op woningmarkt is ongekend hoog. Volgens berekeningen van onderzoeksbureau ABF ligt het woningtekort in 2021 op 285.000 huizen. Voor de professioneel vastgoedbelegger betekent dat dat de waarde van woningen en appartementen voor verhuur alleen nog maar zal stijgen. Dat biedt uitdagingen, maar zeker ook kansen. Bijvoorbeeld voor de financiering of herfinanciering van residentieel vastgoed.

Een gespannen – of overspannen - woningmarkt kan lastig zijn wanneer het gaat om het aankopen van vastgoed. Er zijn meer kapers op de kust en prijzen zijn hoog. Op zo’n moment is het belangrijk dat je als vastgoedbelegger een financier weet te vinden waarmee je snel kunt schakelen en bij wie de financieringsvoorwaarden gunstig zijn zodat je ondanks de hoge aankoopprijs toch aantrekkelijke leningslasten hebt.

Snel schakelen kan bijvoorbeeld door slimme automatisering van processen zoals bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Vul je als vastgoedbelegger de quickscan in, dan zie je meteen welke rente je gaat betalen. Vul je daarna nog een aantal gegevens in, dan krijg je razendsnel de voorlopige offerte. Dit geeft de duidelijkheid die vastgoedbeleggers nodig hebben om snel te kunnen schakelen.

Aantrekkelijke financieringsproducten

Voor wie al vastgoed in bezit heeft, liggen er vooral kansen. Is de waarde van het vastgoed de afgelopen tijd gestegen, dan kan een beleggingspand herfinancieren verstandig zijn. Met een evenzo gespannen financieringsmarkt zijn er aantrekkelijke hypotheekproducten op de markt. Zoals de Verhuurhypotheek van Mogelijk. Met een scherpe rente, een looptijd van 30 jaar en tot 75% aflossingsvrij is deze snel aantrekkelijker dan een willekeurig andere financiering die een aantal jaar geleden werd afgesloten.

Overwaarde liquide maken

Herfinanciering is ook een optie wanneer een pand door marktontwikkeling of dankzij verbouwing, verduurzaming en verbetering meer waard is geworden. Door de overwaarde in de (her)financiering mee te nemen, is deze liquide te maken. De contanten die zo vrij gespeeld worden kunnen weer ingezet worden als eigen inbreng bij nieuwe projecten om zo te bouwen aan een solide vastgoedportefeuille.

Kansen in transformatie

Zitten aan de ene kant huurders te springen om een leuk appartement, aan de andere kant staan kantoorgebouwen, postkantoren en andere gebouwen leeg. Dat biedt kansen voor transformatie. Dat vergt natuurlijk de nodige kennis van bouw en verbouw, vergunningen en omgevingsmanagement. Maar het kan zeker lucratief zijn. Verhuur van aantrekkelijke panden is tenslotte al bijna vooraf gegarandeerd. Een private vastgoedfinancier als Mogelijk biedt naast een Verhuurhypotheek ook de mogelijkheid om nieuwbouw of transformatie projecten te financieren via de Ondernemershypotheek. Is de bouw of verbouwing gereed en zijn de panden verhuurd? Dan is het bij Mogelijk eenvoudig over te stappen naar de Verhuurhypotheek.

Kortom, bij krapte op de woningmarkt is er nog geen (woning)nood aan de man voor de vastgoedbelegger. Als deze maar de juiste financier weet te vinden.

Dit artikel is gesponsord door Mogelijk.