nieuws

Ook tweede deel Lijnbaan krijgt oude luister terug

Vastgoedbeheer

Ook de luifels in het tweede deel van winkelpromenade de Lijnbaan in Rotterdam zullen worden gerenoveerd.

Ook tweede deel Lijnbaan krijgt oude luister terug
De Lijnbaan in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Na een jaar van voorbereiding hebben nog eens 11 eigenaren overeenstemming bereikt over renovatie van het tweede deel van de Lijnbaan. Dit betreft het gedeelte tussen de Aert van Nesstraat en de Korte Lijnbaan.

‘Sprankelende uitstraling’

‘De Lijnbaan is het kloppend winkelhart van Rotterdam’, vertelt Rob Vester,  voorzitter van de Stichting Urban Department Store Rotterdam. ‘Door de renovatie van de luifels krijgt de Lijnbaan weer de sprankelende uitstraling die zij in de jaren vijftig had. Het mistroostige beeld dat ontstond door de renovatie in de jaren tachtig zal hierdoor snel vergeten worden. Een knap staaltje werk om in totaal 22 eigenaren zover te krijgen dat zij op basis van vrijwilligheid deze investeringen doen.’

‘Binnenstad als woonkamer’

Opgeteld investeren ondernemers en eigenaren ongeveer 20 miljoen over een periode van 10 jaar in het management van het Rotterdamse kernwinkelgebied. Vester: ‘Dit komt bovenop de eigen, reguliere investeringen. Het wachten is nu op de gemeente als derde belangrijke stakeholder. Wij hopen dat de gemeente het belang van de binnenstad als woonkamer van de stad gaat inzien. Zeker gezien de belangrijke economische functie die het kernwinkelgebied vervult als banenmotor voor de regio.’

Het tweede deel van de renovatie van de Lijnbaan-luifels begint in het derde kwartaal van 2019.

 

Reageer op dit artikel