nieuws

VDL Groep: Uitbreiding op Kempisch Bedrijvenpark

Transacties

VDL Groep: Uitbreiding op Kempisch  Bedrijvenpark
Pieter van der Leegte en Remco Bosma

VDL de bussenfabrikant die destijds ook Mini overnam, breidt uit op het Kempisch Bedrijvenpark, de poort tot Brainport.

Directeur Pieter van der Leegte van VDL Groep en voorzitter Remco Bosma van het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) hebben vandaag tijdens het techniekevenement KempenTech op het KBP een overeenkomst getekend voor de uitbreiding van VDL Groep op het Kempisch Bedrijvenpark. Het betreft een zichtkavel van 3,7 ha aan de Provincialeweg in Hapert. De koop is bedoeld voor de nieuwbouw en uitbreiding van de Hapertse VDL-bedrijven. Eerder kreeg VDL ook al in Born plek om uit te breiden. 

Directeur Pieter van der Leegte: ‘Met de koop van deze tweede kavel op het Kempisch Bedrijvenpark streven we de groeiambitie na van onze lokale bedrijven. Naast VDL Fibertech Industries gaat een van onze bedrijven zich vestigen op het KBP. VDL blijft ook komende jaren flink investeren in huisvesting en uitbreiding. Deze aankoop is daar een onderdeel van. We bouwen graag op het KBP, het is een mooi terrein en daarnaast liggen onze wortels in de Kempen’. Voorzitter Remco Bosma: ‘VDL Groep is van grote betekenis voor de regionale economie en de werkgelegenheid. Het bestuur van het KBP is erg blij met verkoop van een tweede kavel aan VDL. Doorontwikkeling en groei van de bedrijven is positief voor de Kempen. VDL is een bedrijf dat is ontstaan en gegroeid in de Kempen; daar is het KBP voor bedoeld. Het gaat goed met het KBP en de uitgifte van de kavels loopt in een prettig tempo’.

VDL Groep is een internationaal industrieel familiebedrijf met 104 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ongeveer 17.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. In 1962 kwam VDL Groep naar Hapert en daar werken nu ongeveer 800 medewerkers bij acht verschillende bedrijven.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijventerrein van 69 hectare groot dat is aangelegd door de vier Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Inmiddels is ruim zestig procent van het bedrijvenpark verkocht en zeven procent is gereserveerd.

Reageer op dit artikel