nieuws

Galgenwaard krijgt experience store Fietsenwinkel.nl

Transacties

Galgenwaard krijgt experience store Fietsenwinkel.nl
fietsenwinkel.nl opening utrecht

Als onderdeel van de recent aangekondigde herpositionering verbouwt Fietsenwinkel.nl voor mei 2019 al zijn 42 winkels in Nederland, België en Scandinavië. Utrecht heeft de primeur gekregen met de eerste nieuwe experience store.

In de winkel aan het Herculesplein (379) in Stadion Galgenwaard kunnen klanten naast e-bikes en stadsfietsen nu ook veel racefietsen, mountainbikes en high speed e-bikes (speed-pedelecs) zien, aanraken en buiten de winkel uitproberen.

Utrecht is de eerste van acht winkels die een sportief karakter hebben. Vijf daarvan komen in Nederland en drie in België. Wielervedette Michael Boogerd, ploegleider en sportief directeur van wielerploeg Roompot Charles– verrichtte op donderdag 11 april de officiële opening. Dat deed hij graag voor Fietsenwinkel.nl dat sinds december 2018 officieel sponsor is van zijn wielerploeg. Deze heeft 18 jonge getalenteerde renners onder contract die via deelname aan bekende koersen en klassiekers ervaring kunnen opdoen om later door te stromen naar grotere ploegen.

Omrijden om de fiets te zien

Davy Louwers, ceo van fietsenwinkel.nl is verguld met de opening van deze eerste sportieve store van fietsenwinkel.nl. ‘Deze nieuwe winkel is het vlaggenschip van onze sportieve collectie. Een echte experience store. Klanten die op zoek zijn naar een bijzondere racefiets, mountainbike of e-bike weten wat ze willen, hebben zich vaak al op ons online platform georiënteerd en zijn bereid om een zekere afstand te reizen om hun fiets te zien, aan te raken en uit te proberen voordat ze ‘m kopen.’ Sportief assortiment| De totaal verbouwde winkel met een showroom van bijna 400 m2 heeft een overwegend sportief karakter. In de winkel tref je naast traditionele stadsfietsen en ebikes ook een assortiment van meer dan 50 racefietsen, mountainbikes en zogenaamde speed-pedelecs (e-bikes tot 45 km/uur). Verder hebben bezoekers op de speciale informatiezuil toegang tot het totale assortiment van fietsenwinkel.nl en kunnen heel gebruikersvriendelijk meer dan 2500 verschillende fietsen op basis van hun wensen raadplegen en vergelijken.

Vervangend vervoer

Het nieuwe winkelconcept voorziet in een fietsservicepunt. Hier kunnen klanten hun (race)fiets en e-bike binnen enkele dagen laten repareren of servicen door speciaal opgeleide onderhoudsmonteurs. Ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde winkel in Utrecht is nu een proef gestart met het bieden van vervangend vervoer in de vorm van een leenfiets of e-bike tijdens reparatie of onderhoud.

Foto's

Reageer op dit artikel