nieuws

Timberland tekent voor uitbreiding distributiecentrum Almelo

Transacties

Aspen Real Estate Investments breidt in samenwerking met APF International het bestaande distributiecentrum in Almelo van Timberland Europe met 13.000 m2 vvo uit naar 52.000 m2.

Timberland tekent voor uitbreiding distributiecentrum Almelo
logistiek complex Timberland aan Darwin 8 in Almelo

Partijen hebben hiertoe een huurovereenkomst getekend voor zowel de uitbreiding als verlenging van het bestaande deel. Aspen tekende met XL Business Park Twente een erfpachtovereenkomst om de uitbreiding op het naast gelegen kavel van 19.300 m2 te realiseren. Bedrijfshuisvester Systabo is verantwoordelijk voor het onwerp en bouw van de nieuwe logistieke hal.

Met de uitbreiding wordt het distributiecentrum van Timberland totaal 52.000 m2 vvo. Hiermee kan Timberland de huidige en toekomstige groei verder faciliteren en een nieuw high-tech orderpick systeem implementeren. Het complex op XL Business Park Twente is het Europese distributiecentrum van Timberland. Timberland vestigde zich in 2012 in het destijds net opgeleverde Almelose pand van 40.000 m2 dat een investering vergde van 50 miljoen euro.

Aspen Real Estate Investments ontwikkelt de uitbreiding voor Timberland in samenwerking met APF International en is bijgestaan door Osborne & Clarke. Systabo werd bijgestaan door KienhuisHoving. Notaris bij de grondtransactie was Damsté.

Reageer op dit artikel