nieuws

Bouwinvest blijft in Amsterdam Sloterdijk

Transacties

Bouwinvest REIM heeft voor hun eigen huisvesting een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor het gebouw Maincourt van ongeveer 5.500 m2 aan La Guardiaweg 4 in Amsterdam.

Bouwinvest blijft in Amsterdam Sloterdijk
La Guardiaweg 4 in Amsterdam

Het kantoorgebouw dat eigendom is van Bryant Park Netherlands Acquisition I ligt in Amsterdam Sloterdijk. Bryant Park gaat het pand verduurzamen en klimatologisch moderniseren, waardoor Maincourt aan de eisen van Bouwinvest en toekomstige gebruikers blijft voldoen. In het gebouw wordt op dit moment een ideale werkomgeving gecreëerd die bijdraagt aan de groeiambities van Bouwinvest. Sloterdijk wordt de komende jaren bovendien omgevormd naar een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied.

Bryant Park Netherlands Acquisition I is een fonds van het Amerikaanse Marathon Capital Asset Partners.  Het Amerikaanse fonds heeft het gebouw in december 2015 verworven als onderdeel van een grotere portefeuille. In de afgelopen twee jaar heeft deze investeerder een Nederlandse kantorenportefeuille opgebouwd van 700 miljoen euro. Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor pensioenfondsen en verzekeraars. Het belegd vermogen bedraagt in totaal 9,4 miljard (2017).

Colliers International bracht deze transactie tot stand namens Bouwinvest. BNP Paribas Real Estate is asset manager van het pand en heeft Bryant Park geadviseerd. Savills Property Management heeft hen hierbij ondersteund.

Reageer op dit artikel