nieuws

‘VolkerWessels biedt 57 miljoen op Schiekadeblok’

Projectontwikkeling

Een dochteronderneming van VolkerWessels heeft een bod uitgebracht van 57 miljoen euro op de grond van het Rotterdamse Schiekadeblok.

‘VolkerWessels biedt 57 miljoen op Schiekadeblok’

Dat meldt het Algemeen Dagblad op gezag van anonieme bronnen. Het Schiekadeblok staat in de politieke belangstelling door een kritisch Rekenkamer-rapport over de aankoop van de grond van projectontwikkelaar LSI voor 52 miljoen euro in 2009.

Met deze aankoop wilde de gemeente het gebied helpen ontwikkelen tot een zakenwijk van 240.000 vierkante meter. Dat is mislukt. De gemeente zit nog steeds met de grond haar maag, en heeft de positie al voor een kleine 21 miljoen euro moeten afwaarderen. De verliezen zijn volgens de Rekenkamer echter groter. Zo noemen de cijferaars 16 miljoen euro aan misgelopen opbrengsten.

De gemeente praat sinds eind 2018 weer met vastgoedpartijen om het Schiekadeblok tot ontwikkeling te brengen. Eerst dacht wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling, VVD) aan 60.000 vierkante meter, waaronder 400 woningen. Deze omvang zou een verlies betekenen van 25 miljoen euro. Raadsleden eisten ‘meer ambitie’.

Het voorstel vanuit bouwer en ontwikkelaar VolkerWessels zou echter gaan om 140.000 vierkante meter, met veel meer kantoorruimte.

Vastgoedmarkt kon donderdag geen reactie krijgen van de gemeente en ook niet van VolkerWessels.

Reageer op dit artikel