nieuws

LSI en Rotterdam eens over Schiekadeblok

regios

De gemeente Rotterdam en LSI Project Investment hebben overeenstemming bereikt over de toepassing van de erfpachtmaatregel voor de ontwikkeling van het Schiekadeblok, dat 240.000 m2 aan kantoren, woningen en winkels omvat.

Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt. Rotterdam koopt het blok in het Central District voor 52 miljoen euro van LSI en vestigt er direct erfpacht op. Door de grond voor het project te verkopen aan de gemeente, krijgt LSI de beschikking over de financiering voor de doorontwikkeling van het project.

De bouw begint naar verwachting in 2012, direct na het gereedkomen van het nieuwe station. De erfpachtregeling is onderdeel van een pakket crisismaatregelen van de gemeente. In totaal heeft Rotterdam hiervoor 200 miljoen euro ter beschikking gesteld.

Eerder konden beide partijen het niet eens worden over de voorwaarden voor de toepassing van de erfpachtregeling. Daarom had LSI een kort geding aangespannen tegen de gemeente. Op het laatste moment zagen de partijen daar van af en gingen ze weer om de tafel.

Aan de overeenkomst is een aantal voorwaarden verbonden. LSI draagt eenmalig 2 miljoen euro bij aan de inrichting van de buitenruimte. Bovendien is 5 procent van het loonsomdeel van de aanneemsom bestemd voor de re-integratie van Rotterdamse werkzoekenden, waarmee de werkgelegenheid een impuls krijgt. Ook zijn met LSI afspraken gemaakt over duurzaam bouwen als onderdeel van de klimaatdoelstellingen van Rotterdam.

Reageer op dit artikel