Breeam Outstanding-label voor NoMa House Amsterdam

Breeam Outstanding-label voor NoMa House Amsterdam
NoMA House aan Gustav Mahlerlaan 1200 in Amsterdam

Dutch Green Building Council heeft het certificaat Breeam Outstanding aan NoMA House in Amsterdam toegekend. NoMA House is daarmee een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland.

Het certificaat is op 6 november uitgereikt. NoMA House aan Gustav Mahlerlaan 1200 is ontwikkeld door Maarsen Groep en Zadelhoff. Het gebouw is begin 2018 opgeleverd aan CBRE Global Investors. Het kantoorgebouw is ontworpen door Dam & Partners Architecten en gerealiseerd door bouwconcern Dura Vermeer. Het gebouw omvat 16.500 m2 kantoorruimte en voorzieningen in de plint, boven een ondergrondse parkeergarage.

Tijdens het ontwerp en de realisatie van NoMA House is Breeam Outstanding steeds het uitgangspunt geweest. Tijdens de ontwikkeling en realisatie van NoMA House is samen met CBRE Global Investors gezocht naar innovatieve maatregelen voor meetbare, gezonde gebouwen. Met name de maatregelen die zijn genomen om de ventilatielucht te zuiveren en het comfort in het gebouw te meten, zijn door de DGBC aangemerkt als zogehten innovatie-credits.

Met deze innovaties is dan ook bijgedragen aan de verbreding van kennis over duurzaamheidsmaatregelen is de sector. Aan het behalen van Breeam Outstanding hebben alle ontwerpende en uitvoerende partijen meegewerkt. DWA heeft namens de opdrachtgevers een adviserende en coördinerende rol op het gebied van duurzaamheid gehad.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.