nieuws

‘Vastgoedprofijt Brexit over vijf jaar zichtbaar’

Transacties

Onder de radar zijn veel bedrijven in het Verenigd Koninkrijk al bezig met de verplaatsing van bedrijfsonderdelen, distributiecentra en hoofdkantoren naar het Europese vasteland.

‘Vastgoedprofijt Brexit over vijf jaar zichtbaar’

De Nederlandse vastgoedsector zal er op termijn van profiteren. Dat zegt René Buck, directeur van Buck Consultants International.

In sterk gereguleerde sectoren als farmacie en voeding moeten bedrijven die in de Europese Unie actief willen blijven daar ook een hoofdkantoor hebben. Voor zulke bedrijven is Nederland aantrekkelijk. ‘Kijk naar Unilever dat wellicht mede hierom zijn hoofdkantoor van Londen naar Rotterdam verhuist en de komst van EMA naar de Zuidas. ‘

Mocht het tot een harde Brexit komen, zou ook een Britse vastgoedpartij als M7 overwegen zijn hoofdkantoor naar Amsterdam te verhuizen. Topman Richard Croft: ‘Als het niet anders kan, vertrekken we naar het Europese vasteland. Amsterdam heeft mijn voorkeur, ik heb een zwak gekregen voor Nederland.’

Zie ook de september-editie van Vastgoedmarkt, die 21 september verschijnt.

Reageer op dit artikel