nieuws

BAM realiseert nieuwe Haagse campus Shell

Projectontwikkeling

Shell gaat meer dan 200 miljoen dollar investeren in een duurzaamheidscampus in het bestaande hoofdkantoor van het energiebedrijf in Den Haag. BAM realiseert de campus voor Shell New Energies.

BAM realiseert nieuwe Haagse campus Shell
Shell-hoofdkantoor Carel van Bylandtlaan in Den Haag

Dat heeft Shell op 10 september bekendgemaakt in een persbericht. Het gaat om de renovatie en uitbreiding van het mondiale hoofdkantoor van het olie- en gasbedrijf aan de Carel van Bylandtlaan. Details over het vastgoedproject geeft Shell niet. Maarten Wetselaar, Integrated Gas & New Energies director, voorziet een stevige groei van het aantal hoogwaardige banen binnen dit onderdeel.

‘Alleen al in Nederland zijn er bij New Energies de afgelopen twee jaar 150 banen bijgekomen via acquisities en organische groei. We verwachten dat het aantal banen in New Energies in Nederland de komende vijf jaar groeit naar 500 tot 700 banen. En we voorzien verdere groei in de periode daarna, afhankelijk van de kansen in deze markt in binnen- en buitenland.’

Volgens Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland, kiest de multinational hiermee voor ‘investeren in Shell’s toekomst in Nederland’. ‘Shell wil in Den Haag een moderne campus bouwen waar ook New Energies wordt gehuisvest. Shell wil een actieve rol spelen in de Nederlandse energietransitie. Het bedrijf wil de netto CO2-voetafdruk van haar energieproducten verminderen en haar belangen in koolstofarme activiteiten vergroten.’

De renovatie had Shell al eerder aangekondigd. Het monumentale pand is in 1917 gebouwd door de Bataafsche Aanneming Maatschappij, een voorloper van de huidige BAM Groep. Shell laat in hetzelfde persbericht weten ook te investeren in zijn Research & Development-activiteiten in het Shell Technology Centre Amsterdam-Noord.

Overigens zijn de investeringen in Den Haag en Amsterdam grotendeels een gevolg van het in oktober 2017 aangekondigde vertrek van Shell uit Rijswijk. Zo verlaat Shell zijn Projects & Technology-campus van 27.500 m2 aan de Lange Kleiweg 40/42. Het bedrijf neemt ook afscheid van Kessler Park 1, waar nu International Exploration & Production is gehuisvest. Shell liet vorig jaar weten zich te concentreren in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Reageer op dit artikel