nieuws

Shell weg uit Rijswijk

Transacties

Shell weg uit Rijswijk
Shell-campus in Rijswijk

Shell gaat zijn kantoren aan de Lange Kleiweg en Kessler Park in Rijswijk binnen een paar jaar sluiten. De bijna 2.500 medewerkers zullen naar Den Haag en Amsterdam verhuizen.

Dat bevestigt een woordvoerder van de oliemaatschappij aan NOS en Omroep West. Deze zomer maakte Shell al bekend 400 banen te schrappen in Nederland, met name op de divisie Projects & Technology in Rijswijk. Nu zegt Shell overtollige kantoorruimte te hebben. Op basis van een studie heeft het oliebedrijf besloten de kantoren te concentreren op de locaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en de vestigingen in Rijswijk te sluiten.

Het grootste pand is de Shell-campus van 27.500 m2 aan de Lange Kleiweg 40/42, waar Projects & Technology is gehuisvest. Dit is het wereldwijde hoofdkantoor voor technologie en onderzoek. De vorige eigenaar Modulus sloot in 2014 nog een nieuw huurcontract met Shell af voor de campus. MMZ Properties Haarlem nam het pand in 2014 over voor 54,25 miljoen euro. Een jaar later ging Modulus failliet met een schuld van 100 miljoen euro. Het veel kleinere pand aan Kessler Park 1 is eigendom van Shell Petroleum. Hier zit International Exploration & Production. Bij Shell Nederland werken in totaal 10.000 mensen.

Reageer op dit artikel