Bouw hoofdkantoor Booking.com begint

Bouw hoofdkantoor Booking.com begint
Booking.com kocht voor eigen gebruik een kantoor van 63.500 m2 op het Oosterdokseiland.

De bouw van de nieuwe campus van Booking.com aan de oostelijke rand van het Oosterdokseiland in Amsterdam is aangevangen. BPD en Züblin realiseren er een kantorencampus van 63.500 m2, 7.500 m2 aan woningen en 1.500 m2 voorzieningen.

Het ontwerp is van architectenbureaus UNStudio en HofmanDujardin. Züblin sleepte de bouwopdracht in juni in de wacht. De partijen luidden op 6 juli de laatste ontwikkelingsfase in op het laatste bouwperceel van het Oosterdokseiland. Het kantoor is bestemd voor 4.000 Booking.com-medewerkers in Amsterdam en biedt ook een opleidingscentrum voor de ruim 17.000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd. De ambitie is om een inclusieve en gastvrije werkomgeving te creëren, waar duurzaamheid een centrale rol speelt wat een architectonisch middelpunt wordt dat toegankelijk is voor een breder publiek.

Het project dient in 2021 afgerond te zijn. Booking.com heeft het kantoor al in 2016 van BPD gekocht. ‘Samen met de gemeente Amsterdam en al onze partners bij dit project zetten we ons tot het uiterste in om een open, inspirerende campus te bouwen, die niet alleen een architectonische verrijking is van dit deel van het centrum, maar ook het imago van de stad als belangrijkste tech hub in Europa zal versterken. Zo groeien we samen verder. Het is ons een enorm genoegen dat we onze banden met Amsterdam nog steviger maken. De stad zit echt in ons dna’, aldus Booking.com-ceo Gillian Tans.

‘De startbouw van het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com markeert voor ons als gebiedsontwikkelaar de laatste fase van een omvangrijke ontwikkeling in het hart van de stad, die wij hebben mogen vormgeven. Het is altijd onze opzet geweest om de juiste mix aan duurzaam wonen, werken en recreëren op het Oosterdokseiland te realiseren. Het is dan ook fantastisch dat we met Booking.com een partij van formaat hebben gevonden, die vanuit deze iconische en historische plek aan het IJ opnieuw de wereld verovert, zoals dat een paar honderd jaar geleden ook gebeurde’, verklaart Walter de Boer, ceo van BPD. In het projectgebied bevindt zich wat betreft beleggingswaarde ook het duurste hotel van Nederland.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.