nieuws

Booking.com koopt BPD-kantoor Oosterdokseiland

Beleggingen

Booking.com koopt BPD-kantoor Oosterdokseiland

BPD heeft het nog te realiseren kantoorgebouw op Oosterdokseiland van 63.500 m2 verkocht aan Booking.com. Dat bevestigt de projectontwikkelaar.

Eind september liet BPD weten de laatste fase van de in totaal 225.000 m2 grote binnenstedelijke ontwikkeling naast Amsterdam Centraal in te gaan. Deze fase naar ontwerp van UN Studio bestaat uit een vastgoedprogramma van 72.500 m2. Dat omvat een kantoor voor Booking.com van 63.500 m2 aan de Oosterdokskade, een woningprogramma van 7.500 m2 en 1.500 m2 aan voorzieningen, zegt de ontwikkeldochter van Rabobank in een toelichting.

Daarbij is Booking.com eigenaar/gebruiker, zo blijkt. De hotelboekingssite heeft het kantoor namelijk gekocht, voegt een BPD-woordvoerder eraan toe. Partijen zijn overeengekomen geen koopsom te noemen. De transactie staat nog niet geregistreerd in het Kadaster. BPD en Booking.com zijn nog in overleg over de eventuele huur of koop van de ondergrondse parkeergarage. Voor de 1.500 m2 aan voorzieningen zijn nog geen huurcontracten afgesloten.

BPD moet ook nog het exacte woningprogramma bepalen. ‘Het gaat om 45 appartementen. Hoeveel huur en koop besluiten we later.’ De bouwstart van deze laatste fase zal zijn in 2017. De oplevering van kantoor en woningen staan gepland in 2020. De aannemer is nog niet bekend. Over de totale investering in het project wil BPD geen uitspraak doen. (MvL)

Reageer op dit artikel