nieuws

AM ontwikkelt gasloze woonwijk Vlissingen

Projectontwikkeling

AM heeft in Vlissingen overeenkomsten getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 58 gasloze woningen in de eerste fase van de groene woonwijk Claverveld.

AM ontwikkelt gasloze woonwijk Vlissingen
V.l.n.r.: John Priem, directeur Zeeland Wonen, Bas van den Tillaar, burgemeester van de gemeente Vlissingen, Gino van Driessche directeur AM Zeeland en Wethouder Sem Stroosnijder, gemeente Vlissingen.

De ondertekenaars waren burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen, John Priem, directeur Zeeland Wonen en Gino van Driessche, directeur AM Zeeland. Naar verwachting starten de bouwactiviteiten begin 2019. Claverveld ligt in de Walcherse streek op tien minuten fietsen van het centrum van Vlissingen of de historische binnenstad van Middelburg. De wijk krijgt een bijzonder groene uitstraling, met watergangen, een groene laan, diverse parkjes en een kleinschalige structuur.

Alle woningen zijn toekomstbestendig, gasloos en omgeven door veel groen en water. Zeeland Wonen en AM Zeeland gaan in Claverveld fase 1 verschillende type woningen realiseren. Beide ontwikkelen 29 woningen, met een eigen karakter en kenmerken. Er komen verschillende type woningen, zoals 26 ruime twee-onder-een-kap woningen, 24 bungalows met het volledige woonprogramma op de begane grond, zeven grote eengezinswoningen en één vrijstaande woning. Koopsommen liggen tussen 259.000 en 520.000 euro.

De gemeente Vlissingen gaat achttien vrije kavels uitgeven, waar toekomstige bewoners zelf hun droomhuis op kunnen bouwen. De afgelopen periode is een participatietraject doorlopen en zijn er verschillende bijeenkomsten geweest. De belangstelling voor Claverveld is groot; meer dan 300 belangstellenden hebben zich al ingeschreven via de website www.claverveld.nl. Medio dit jaar gaan de eerste woningen en de kavels in de verkoop. Het ontwerp is van WTS Architecten en architectenbureau Salt. De bouw is in handen van Bouwgroep Peters uit Middelburg.

Reageer op dit artikel