nieuws

Rising Star: Felix Korse

Loopbaan

Rising Star: Felix Korse
Felix Korse

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Dit keer Felix Korse, vastgoedadviseur bij Spring Real Estate.

Naam: Felix Korse

Leeftijd: 25 jaar

Opleiding: Finance: Real Estate Finance (track), Universiteit van Amsterdam

Ik ben: Vastgoedadviseur bij Spring Real Estate.

Waarom vastgoed: Ik vind het geweldig aan vastgoed dat je te maken hebt met een tastbaar beleggingsproduct. Daarnaast oefenen vastgoedprofessionals een grote invloed uit op hoe onze omgeving er uit ziet, wat zich op diens beurt weer de maatschappelijke ontwikkeling beïnvloedt. Bovendien ik ben altijd geïnteresseerd geweest in financiën en psychologie. In de onroerend goed sector komen deze twee aspecten goed samen bij  aan- en verkoopprocessen.

Nevenfunctie (en waarom gekozen): Ik ben de afgelopen zes jaar actief geweest in de zorgverlening als neurologisch verpleeghulp. Dit heeft mij erg geholpen met mijn sociale ontwikkeling en doen inzien dat je niets voor gegeven mag nemen. Ook heb ik geweldige mensen leren kennen met mooie levensverhalen. Ik ben overigens via een patiënt die mij een baan aanbood het vastgoed ingerold.

Als je een gigantisch billboard langs de A2 zou mogen zetten wat zou je erop zetten? 'Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meest mee omgaat."

Dit zien we allen over het hoofd: Verduurzaming van de Nederlandse vastgoedsector is een druppel op een gloeiende plaat.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals: Met de digitalisatietrend zal een steeds groter deel van de transacties plaatsvinden op online sales platforms, een plek waar vraag en aanbod samen komen en waar beleggers vastgoed kunnen aan- en verkopen. De rol van vastgoedprofessionals zal hierbij niet verloren gaan. Deze tot op zekere hoogte ‘automatisering’ van het verkoopproces creëert, mijn inziens, eerder kansen dan belemmeringen. Vastgoedadviseurs zullen een nog crucialere krijgen bij het ondersteunen van opdrachtgevers in aan- en verkoopprocessen om een zo goed mogelijke prijs te realiseren.

Mijn grootste succes: Als ik denk aan een specifieke transactie: het aankopen van een Amsterdams object van 3 meter hoog dat na het voeren van gesprekken met de gemeente ontwikkeld mag worden naar een woontoren van 50 meter.

Ik heb het meest geleerd van: Mijn lerares uit groep 8. Als kind deed ik op de basisschool alleen mijn best als ik daar zin in had. Dit leidde tot matige resultaten en een matig schooladvies. Ik was erg kwaad, omdat ik wist dat ik meer in mij had. Na een redelijke Cito-score, mocht ik starten op de Havo. Ik wilde mijzelf bewijzen en besloot een jaar lang mijn uiterste best te doen, ongeacht of ik gemotiveerd was of niet. In de tweede klas werd ik doorgeschoven naar het Gymnasium. Ik begon mij langzaam te realiseren welke les ik had getrokken uit mijn schooladvies: je kunt niet vertrouwen op motivatie, wel op discipline. Motivatie komt en gaat. Het kan helpen in sommige situaties, maar je zult bijvoorbeeld niet altijd zin zal hebben om vroeg op te staan, te gaan sporten of gezond te eten. Discipline daarentegen is veel krachtiger. Discipline betekent letterlijk: doen wat je hoort te doen, wannéér je het hoort te doen, ongeacht of je er zin in hebt of niet. Dat laatste zinsdeel is cruciaal. Mensen vragen zich vaak af waar ze de motivatie vandaan moeten halen. Dat doe je niet. Motivatie is een gevoel, een emotie. Het komt en gaat. Maar hoe krijg je dan discipline? Simpelweg door het te oefenen:  heb je er geen zin om te sporten? Mooi, dat is het belangrijkste moment om te gaan sporten. Ik leerde al snel dat het verschil tussen succesvolle mensen en gemiddelde mensen is dat succesvolle mensen doen wat ze moeten doen, ongeacht de of ze gemotiveerd zijn of niet. Uiteindelijk zal je in alle werkvelden niet worden afgerekend op je emoties en praatjes, maar op je resultaten.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Voor iemand die staat aan de start van zijn carrière is het altijd fijn om advies te kunnen krijgen van professionals. Het is het groot voordeel dat ons team op één werkvloer zit met elkaar. Goed advies is bij ons nooit ver weg, maar over het algemeen raadpleeg ik Sjors van Iersel die mij heeft begeleid bij mijn scriptie en mij heeft ondersteund in mijn loopbaan.

Het mooiste vastgoedobject (en waarom): Het Rijksmuseum in Amsterdam, niets is mooier dan door de Passage heen te fietsen.

Het lelijkste vastgoedobject (en waarom): De Nederlandse Bank in Amsterdam. De meningen zijn verdeeld, maar wat mij betreft mag het gebouw gesloopt worden.

Mijn hart ligt bij: Transformatie- en sloop- en nieuwbouwprojecten. Het geeft een gevoel van voldoening om na oplevering van een project langs te lopen en te bedenken dat jij een aandeel in hebt gehad in de realisatie van dat product.

Belangrijkste trend: Digitalisering. Deze trend zal naast enkele winnaars ook de nodige verliezers opleveren. In sterk gedigitaliseerde sectoren zullen alleen efficiënt opererende partijen kunnen overleven. Partijen die niet flink inzetten op technologie zullen de boot missen.

Must see: Het Parlementspaleis, Boekarest (Roemenië). Het Parlementspaleis in Boekarest is met 365.000 vierkante en 2.550.000 kubieke meter één van de grootste en zwaarste gebouw ter wereld.

Must reads: How to win friends and influence people – Dale Carnegie. Ik ben van mening dat elke middelbare scholier dit boek verplicht zou moeten lezen voor zijn ontwikkeling.

Must listen: Ik ben een groot fan van podcasts. Ik raad iedereen aan de Joe Rogan Experience aflevering met voormalig Navy SEAL David Goggins te beluisteren. David Goggins vertelt het meest inspirerende levensverhaal dat ik ooit heb gehoord. Hij is voor mij het levende bewijs dat je met de juiste mindset alles kunt bereiken.

Sociale media: LinkedIn

Favoriete apps: Audible en Podcast apps

Laatst bezochte evenement: Ajax – Juventus

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Ik fitness graag, ben gek op basketbal en probeer elke week mijn scoringspercentage te verbeteren. Verder breng ik graag tijd door met vrienden en familie.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: Vastgoedmarkt en Vastgoedjournaal.

Vrijmibo/hangout: Het Spring café op ons nieuwe kantoor in Amsterdam!

Foto's

Reageer op dit artikel