nieuws

Profiel Young Talent Niraj Sewraj, BPD Europe

Loopbaan

Niraj Sewraj (31), stadsontwikkelaar BPD Europe, is één van de vijf genomineerden voor de funda in business/ Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019. Hij trad in maart 2016 in dienst als adviseur Kennismanagement. Sedert december 2017 is hij stadsontwikkelaar.

Profiel Young Talent Niraj Sewraj, BPD Europe

Met een passie voor kijken, luisteren, vragen, innoveren en verwonderen zijn steden voor Niraj interessante plekken. Hij koppelt zijn professionele expertise aan het streven om de stad voor iedereen levendig en betaalbaar te houden. Juist in een tijd waarin economische groei en de politiek van stadsontwikkeling vragen om versnelling, verdichting, inclusiviteit en verduurzaming.

In de stad focust Sewraj zich op het ontwikkelen van concepten, verbeelding en verbinden van partijen om de herstructureringsopgave met woningcorporaties en het transformeren van bedrijventerreinen in de stad vorm te geven. In samenwerking met Haagse corporaties, ontwerpers en (lokale) ondernemers maakt hij haalbaarheidsstudies voor mogelijke herstructurering. Eén van de opgaven waaraan Niraj momenteel vorm geeft is Den Haag Zuidwest.

Zijn inhoudelijke kennis van project- en gebiedsontwikkeling koppelt hij aan uitstekende sociale vaardigheden, conceptueel denkvermogen, creativiteit, gedrevenheid, vasthoudendheid en een groot relatienetwerk. Hij weet mensen en partijen te verbinden, komt met creatieve oplossingen en is aanstekelijk enthousiast.

Hij studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, Master Real Estate & Housing. Tijdens en na zijn studie was hij als ondernemer actief in het verbinden van ondernemers met een ruimtevraag aan leegstaand vastgoed. In januari 2014 startte hij als Business Analyst bij Deloitte Real Estate Advisory. Vervolgens heeft hij van 2015 tot 2016 gewerkt als Projectleider bij Pakhuis de Zwijger

Eerste  debat

De vijf genomineerden zullen een blog schrijven, een vlog maken en een stelling formuleren tot de eerste debatronde tijdens de alumni avond van de ASRE, donderdagavond 11 april in de lounge van de ASRE aan de Jollemanhof 5 te Amsterdam. Het onderwerp van de blog is vrij.

Onder leiding van moderator Anouschka la Heij verdedigen de genomineerden in het eerste debat  hun stellingen. Deze staan in het teken van ‘ontwikkelen en transformeren’, tevens het thema van de alumni avond. De hele debatronde duurt 45 minuten.

De jury zal na afloop van het debat een cijfer geven, dat voor 30 procent meeweegt in de eindscore. De stemming van het publiek telt voor 20 procent mee. Daarnaast heeft de jury al van tevoren een cijfer gegeven voor de blog (30 procent). De stemming op internet weegt voor 20 procent mee. Deze vier cijfers samen bepalen welke drie kandidaten doorgaan naar de finale.

Tweede debat

Het slotdebat van de twaalfde editie van de Young Talent Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de Rai Amsterdam op donderdag 6 juni om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt.In de aanloop naar de finale moeten de drie finalisten nog een blog schrijven, waarvoor de jury een punt geeft.

De winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (een derde) en de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (een derde deel) en het cijfer voor de blog (een derde). Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking plaats op de stand van funda.

Lezers en bezoekers van de website kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees de profielen van alle genomineerden.

Reageer op dit artikel