nieuws

Profiel Young Talent Lars van Engelen, Snippe Projecten

Loopbaan

Lars van Engelen (33) projectdirecteur van Snippe Projecten in Diemen, is één van de vijf genomineerden voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019. Hij kan vertrouwen op ruim zeven jaar ervaring in de vastgoedsector.

Profiel Young Talent Lars van Engelen, Snippe Projecten

Hij  heeft in een korte periode een enorme groei bereikt, prijst zijn werkgever hem aan. Van Engelen  staat aan het roer van Hyde Park in Hoofddorp, het meest recente stadsontwikkelingsproject van Snippe, en één van de grootste gebiedsontwikkelingen van het land.

Hij begon zijn carrière in maart 2011 als consultant bij CBRE, maakte in juli 2012 de overstap naar Grontmij Capital Consultants als analist en begon in februari 2013 bij Snippe. Daar werkte hij mee aan de spraakmakende Campus Diemen Zuid. Vanaf 2014 neemt Van Engelen de gehele marketing en verkoop op zich voor Holland Park. Hij zorgde ervoor dat ca. 2.200 woningen binnen ‘no time’ verkocht werden.

In 2017 kocht Snippe Projecten samen met hun partner in Hoofdorp een leeg kantorenpark van meer dan honderdduizend m2 op. Hier worden ruim 3.800 woningen gebouwd. Van Engelen is mede aandeelhouder en projectdirecteur. Met een team van 25 personen, zorgt hij ervoor dat het project in een rap tempo wordt gerealiseerd.

Collega’s kennen hem als een harde werker, inspireerde en prettige collega, die weet hoe hij zijn collega’s waardeert en motiveert.

Deze  virtuoos studeerde vastgoed aan de Hogeschool Rotterdam, haalde een master in vastgoed management aan de University of Greenwich en volgde een pre master in Business Administration – Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Eerste  debat

De vijf genomineerden zullen een blog schrijven, een vlog maken en een stelling formuleren tot de eerste debatronde tijdens de alumni avond van de ASRE, donderdagavond 11 april in de lounge van de ASRE aan de Jollemanhof 5 te Amsterdam. Het onderwerp van de blog is vrij.

Onder leiding van moderator Anouschka la Heij verdedigen de genomineerden in het eerste debat  hun stellingen. Deze staan in het teken van ‘ontwikkelen en transformeren’, tevens het thema van de alumni avond. De hele debatronde duurt 45 minuten.

De jury zal na afloop van het debat een cijfer geven, dat voor 30 procent meeweegt in de eindscore. De stemming van het publiek telt voor 20 procent mee. Daarnaast heeft de jury al van tevoren een cijfer gegeven voor de blog (30 procent). De stemming op internet weegt voor 20 procent mee. Deze vier cijfers samen bepalen welke drie kandidaten doorgaan naar de finale.

Tweede debat

Het slotdebat van de twaalfde editie van de Young Talent Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de Rai Amsterdam op donderdag 6 juni om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt.In de aanloop naar de finale moeten de drie finalisten nog een blog schrijven, waarvoor de jury een punt geeft.

De winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (een derde) en de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (een derde deel) en het cijfer voor de blog (een derde). Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking plaats op de stand van funda.

Lezers en bezoekers van de website kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees de profielen van alle genomineerden.

Reageer op dit artikel