nieuws

Rising Star: Reinier Derksen

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van ruim vijftien vragen. Dit keer: Reinier Derksen van Ad Hoc Beheer.

Rising Star: Reinier Derksen
Rising Star Reinier Derksen

Naam: Reinier Derksen

Leeftijd: 27

Opleiding: Commerciële Economie aan de Hogeschool van Utrecht en een Minor Projectmanagement aan de Beijing University of Technology.

Ik ben: Regiomanager bij Ad Hoc Beheer, eindverantwoordelijk voor ons regiokantoor in Arnhem waarvan uit wij de provincie Gelderland bedienen.

Waarom vastgoed: Van jongs af aan ben ik al onder de indruk van gebouwen, in de breedste zin des woords. Gedurende mijn studieperiode in Beijing (Peking) is de interesse voor vastgoed sterker toegenomen. Het enorme verschil tussen bijvoorbeeld de Verboden Stad dat in 1422 werd gebouwd en iets verderop de CCTV-toren, het imposante kantoor van de Chinese Staatstelevisie, kan niet groter. Deze afwisseling zie ik nu ook terug in mijn huidige rol bij Ad Hoc Beheer. De enorme diversiteit van vastgoedobjecten in onze portefeuille, van gevangenis tot bunker van gemeentehuis tot museum en van een bedrijfspand tot een hele woonwijk, maakt vastgoed voor mij uniek en elke dag opnieuw weer uitdagend.

Het mooiste vastgoedobject: Voor mij zijn de mooiste vastgoedobjecten de objecten waar verschillende functies gecombineerd worden, waar 24/7 leven is en die waarde toevoegen aan de omgeving. Een voorbeeld, wat overigens vanaf de buitenkant niet het mooiste object is, is het enorm gemoderniseerde en vernieuwde Hoog Catharijne in Utrecht. Dit winkelcentrum was zeer gedateerd en voldeed niet meer aan de wensen en van heden ten dage. Nu wordt er gewoond, gewerkt, gewinkeld, gegeten en gereisd en is ook de  verbinding tussen het centrum van Utrecht en het centraal station. Kortom, een diversiteit aan functies die allen gecombineerd worden in één object.

Belangrijkste trend: Nieuwe technologische ontwikkelingen zullen in de nu nog vrij traditionele en conservatieve vastgoedmarkt een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Voorbeelden zijn de blockchain technologie en big data maar ook online platformen zoals TheNextBid en Housing Anywhere of oplossingen zoals Openr die de vastgoedmarkt middels technologie aan het veranderen zijn.

Must-see: De Chinese Muur. Zeer indrukwekkend om daar overheen te lopen en je zover je kan kijken de muur door het prachtige landschap ziet lopen. En dan te beseffen dat het gebouwd is tijdens de Ming-dynastie (tussen 1368 en 1644).

Mijn rolmodel: Dat zijn personen die een nieuw bedrijf opbouwen waarmee ze een traditionele markt weten te verstoren en waarbij dat bedrijf harder groeit dan de gevestigde orde. Denk hierbij aan personen als Michel Muller (Picnic), Mark de Lange (Ace&Tate) en Pieter Zwart (Coolblue). Het is zeer inspirerend om hen te volgen.

Mijn grootste succes: Het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die Ad Hoc mij geeft. Dit heeft geresulteerd in het maken van een aantal mooie zakelijke deals maar ook in persoonlijke groei en een promotie naar Regiomanager.

Ik heb het meest geleerd van: De (potentiële) klanten die ik dagelijks spreek en ontmoet. Dit varieert van gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen tot (particuliere) investeerders, makelaars en bouwbedrijven. Kortom, heel divers en iedere klant heeft zijn eigen belang en vraagstuk. Het is enorm leerzaam om je dagelijks tussen deze partijen te bevinden en mee te denken in het oplossen van hun vraagstuk met inachtneming van ieders belang.

Over 5 jaar ben ik: Een bekender gezicht in de vastgoedwereld waarbij ik verder ontwikkeld en gegroeid ben in mijn huidige functie, netwerk en kennisniveau.

Mooiste functie in het vastgoed: De beleggerskant van het vastgoed. Het spotten van kansen, risico’s durven nemen, waarde toevoegen om vervolgens als eindresultaat te profiteren van het rendement wat de belegging oplevert.

Sociale media: Dagelijks maak ik gebruik van LinkedIn voor het uitbreiden en onderhouden van mijn netwerk.

Favoriete apps: Flitsmeister, Runkeeper, Spotify, Uber en Tikkie.

Laatst bezochte evenement (zakelijk/privé): Begin van de maand de nieuwjaarsbijeenkomst van het OKA en recent de nieuwjaarsbijeenkomst en algemene ledenvergadering van de JBVA.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Hockey, golf, vrienden en familie opzoeken.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: Ik probeer altijd dagelijks even op Vastgoedmarkt en Vastgoedjournaal te kijken naar recente ontwikkelingen in de markt. Privé vind ik Sprout, 7Ditches TV, De Ondernemer en Fast Moving Targets interessante platformen om nieuwe ontwikkelingen en inspiratie op te doen.

Favoriete gadget: Apple Iphone

Transportmiddel: Volkswagen Polo

Vrijmibo/hangout: De vrijmibo begint op kantoor in Arnhem met collega’s. Op de vrijdagavond ben ik meestal in Utrecht, mijn woonplaats, te vinden. Café de Vrienden is dan vaak the place to be.

Reageer op dit artikel