nieuws

NVM wijst Amerikaans bod op Funda af

Financieel

De Amerikaanse investeerder General Atlantic wil een belang van 25 tot 40 procent in online vastgoedplatform Funda nemen, schrijft FD op gezag van meerdere bronnen. Grootaandeelhouder NVM wijst het bod van de hand.

De private equity-partij, die ook belangen heeft in vergelijkbare platforms in onder meer Zweden en België, waardeert het platform daarmee als geheel op 240 miljoen euro. Dat blijkt uit gesprekken die het Financieele Dagblad heeft gevoerd met verschillende bronnen. NVM noemt het ‘helemaal niet opportuun’ om het platform te verkopen of een nieuwe investeerder binnen te halen, omdat Funda ‘fantastisch draait’.

NVM-leden voelen zich gepasseerd omdat het bestuur de leden niet op de hoogte heeft gebracht van het bod. Ook de individuele makelaars en makelaarskantoren die het resterende 30-procentsbelang in Funda bezit, zijn niet geïnformeerd. Sven Heinen van Makelaarsvereniging Amsterdam hekelt het gebrek aan transparantie. Funda trekt maandelijks gemiddeld meer dan 35 miljoen bezoekers. In 2016 behaalde Funda op een netto-omzet van 28 miljoen euro een bedrijfsresulaat van 11,2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel