nieuws

Genomineerd: Victor van Bommel, Orange Capital Partners

Loopbaan

Victor van Bommel is één van de vijf genomineerden voor jaarlijkse Vastgoedmarkt Award Vastgoedman van het jaar 2018.

Genomineerd: Victor van Bommel, Orange Capital Partners
Victor van Bommel

Victor van Bommel is oprichter en ceo van de Amsterdamse asset manager Orange Capital Partners, opgericht in 2014 en inmiddels met een miljard euro aan vastgoed – vooral huurwoningen – onder beheer. Het bedrijf treedt op als joint-venture partner voor Aziatische en Amerikaanse pensioenfondsen, family offices en investeringsbanken. Inmiddels beschikt het bedrijf over een portefeuille van meer dan 2.000 huurwoningen, vooral in Amsterdam. De woningen worden verhuurd via het eigen huurdersplatform LIV Residential.

Voordat hij met zijn jonge gezin eind 2013 naar Nederland terugkeerde, werkte Van Bommel gedurende 14 jaar voor de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in Londen. Daardoor beschikt hij over een groot netwerk onder buitenlandse investeringsfondsen uit de hele wereld. Hij omschrijft zijn onderneming als een ‘niche investment boutique’. Bij elke deal participeert Orange met eigen geld mee.

Samen met de Amerikaanse investeerder Heitman kocht hij in augustus 2015 voor 43,5 miljoen euro het project Change= in Amsterdam Nieuw-West met een kleine 500 studio’s van ontwikkelaar Ralph Mamadeus, dat in de zomer 2017 werd geopend door voormalig minister van Wonen Stef Blok. Inmiddels heeft Van Bommel zijn blik verruimt tot buiten de woningmarkt. Zo kocht de investeerder in april 2017 voor 151 miljoen euro een portefeuille met wijkwinkelcentra, winkelstrips, high street retail en een winkelcentrum van het beursgenoteerde vastgoedfonds NSI.

De jury van de Vastgoedman van het Jaar Award heeft grote bewondering voor de voortvarendheid en de timing waarmee Van Bommel zijn onderneming heeft opgezet. Orange Capital Partners heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een gedegen speler in de Nederlandse vastgoedsector.

Naast Victor van Bommel maken vier andere genomineerden een kans op deze prestigieuze titel. Breng nu uw stem uit op uw favoriet.

Reageer op dit artikel