nieuws

Genomineerd: Erik Moresco, Victory Advisors

Loopbaan

Erik Moresco is één van de vijf genomineerden voor jaarlijkse Vastgoedmarkt Award Vastgoedman van het jaar 2018.

Genomineerd: Erik Moresco, Victory Advisors
Erik Moresco

Erik Moresco is oprichter van Victory Advisors, waarvan dochter Icon Real Estate in april 2017 het kantorencomplex Atrium aan de Zuidas voor iets meer dan een half miljard euro verkocht. Koper was de Franse vermogensbeheerder Amundi, in opdracht van de Koreaanse pensioencoöperatie KFCC. Het is de grootste single-asset kantorentransactie in de Nederlandse geschiedenis.

De door Moresco in 2009 opgerichte en in Londen gevestigde private equity-investeerder kocht het kantoor op de hoek van de Strawinskylaan en Parnassusweg in juni 2013 op het dieptepunt van de financiële crisis voor ongeveer 100 miljoen euro. Het pand kende een hoge leegstand en investeerders wereldwijd hadden op dat moment het vertrouwen in de Nederlandse vastgoedmarkt volledig verloren.

Victory heeft het verouderde complex van 34.000 m2 voor zo’n 100 miljoen euro herontwikkeld en uitgebreid naar een volledig gemoderniseerd, hoogwaardig complex met in totaal 60.000 m2 aan kantoorruimte, verschillende restaurants en (koffie)bars, een fitness en grote meeting- en conferentiefaciliteiten. Moresco heeft twee partners in Victory Advisors naast zich: de Nederlander Edwin van Emmerik en de Engelsman Simon Norris.

Moresco werkte eerder als voorheen managing director bij de Britse private equity-investeerder Blackstone. De juryleden tonen groot respect voor deze uiterst geslaagde herontwikkeling en prijzen Moresco voor zijn timing en getoonde durf.

Naast Erik Moresco maken vier andere genomineerden een kans op deze prestigieuze titel. Breng nu uw stem uit op uw favoriet.

Reageer op dit artikel