Genomineerd: Daan van der Vorm, Vorm

Genomineerd: Daan van der Vorm, Vorm
Daan van der Vorm. Foto: MIlan Hofmans

Daan van der Vorm is één van de vijf genomineerden voor jaarlijkse Vastgoedmarkt Award Vastgoedman van het jaar 2018.

Daan van der Vorm steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Op het social media-platform Twitter bedient hij zich van het opvallende pseudoniem 'Ministerie van Vorm', een oud ideetje van voormalig branchegenoot Rudy Stroink. De machtigste man op aarde - de Amerikaanse president - omschrijft hij onomwonden als 'mafkees'. Hij heeft plezier in zijn werk en werken geeft hem plezier.

De ontwikkelende bouwer heeft zijn wortels in Barendrecht, waar ook zijn bouwonderneming Vorm Bouw is gevestigd. Zijn kernactiviteit bestaat uit de ontwikkeling van woningen en de naam Vorm duikt binnen de website van Vastgoedmarkt op in een lange keten van berichten over gewonnen tenders. Recent won hij een tweede tender in het gebied Leidsche Rijn Centrum, voor de ontwikkeling van een appartementengebouw aan Park Leeuwesteyn.

Ook nabij het stadscentrum van Amsterdam drukt Van der Vorm zijn stempel, door een flink aantal vierkante meters aan te kopen van de ontwikkellocatie Oostenburg, waar zijn bedrijf met de Groningse partner Steenwell sociale en middenhuurwoningen gaat realiseren. Maar hij is evenzeer actief in commercieel en maatschappelijk vastgoed. Zo leverde hij eerder dit jaar het 12.000 m2 tellende Onderwijs & Zelfstudiecentrum Cube op aan de Universiteit in Tilburg.

De jury waardeert de kleur die Van der Vorm door zijn veelzijdige persoonlijkheid aan de sector geeft, de kwaliteit van zijn projecten en zijn professionaliteit.

Naast Daan van der Vorm maken vier andere genomineerden een kans op deze prestigieuze titel. Breng nu uw stem uit op uw favoriet.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.