nieuws

Iris Michels-Spee volgt Co Koning op bij Vastgoed Belang

Loopbaan

Iris Michels-Spee neemt op 3 april 2018 de taken over van algemeen directeur Co Koning van Vastgoed Belang. Koning blijft als directeur Beleid verbonden aan Vastgoed Belang.

Iris Michels-Spee volgt Co Koning op bij Vastgoed Belang
Iris Michels-Spee

Brancheorganisatie Vastgoed Belang treedt op als belangenbehartiger voor particuliere vastgoedbeleggers. Iris Michels-Spee: ‘Het opkomen voor de belangen van particuliere vastgoedbeleggers wordt steeds belangrijker. Niet alleen de eisen aan duurzaamheid zullen veel veranderingen met zich meebrengen voor deze groep beleggers. Ook de invoering van de Omgevingswet zal voor particuliere beleggers consequenties hebben. Tel daarbij op de toenemende inspraak van omwonenden in hun leefomgeving en het belang van onze brancheorganisatie wordt alleen maar groter. Ik hoop met mijn kennis en ervaring een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de professionaliseringsslag die Vastgoed Belang momenteel maakt.’

Michels-Spee is afgestudeerd economisch bestuurskundige. Zij was als gemeenteraadslid voor de VVD in Den Haag gedurende negen jaar woordvoerder over zaken als bouwen, wonen en ruimtelijke ordening. Momenteel adviseert zij de commerciële omroepen en de Ster op het gebied van regelgeving rondom reclame. Zij kent derhalve het politieke spel, heeft als lobbyist een adviserende rol richting directies en beschikt over ruime ervaring op het vlak van management. Die combinatie maakt dat zij uitermate geschikt is voor deze functie, waarin zij onder andere verantwoordelijk wordt voor woordvoerderschap en lobbytrajecten.

Reden voor de benoeming van Co Koning tot directeur Beleid is de toenemende mate waarin Vastgoed Belang door de overheid betrokken wordt bij besluitvormingsprocessen. Vooral de nieuwe overheidsvoorschriften ten aanzien van duurzaamheid, waar particuliere verhuurders de komende jaren aan moeten voldoen, vergen veel inspanningen. Co Koning zal zich als directeur Beleid derhalve volledig concentreren op de inhoud van alle beleidsmatige zaken.

Reageer op dit artikel