Vragenlijst moet einde maken aan onduidelijkheid steunakkoord retail

Vragenlijst moet einde maken aan onduidelijkheid steunakkoord retail

De betrokken partijen bij het steunakkoord voor de retailsector hebben een lijst met vragen en antwoorden opgesteld over dat akkoord. Over de wijze waarop verhuurders hun rol invullen bij het verdelen van de financiële pijn bij de coronacrisis is nog de nodige onduidelijkheid.

Meerdere partijen blijken verschillende interpretaties te hebben van zaken die zijn opgenomen in het ‘Steunakkoord voor en door de Nederlandse Retailsector’. De opstellers van het Steunakkoord -IVBN, INretail, Vastgoed Belang, Detailhandel Nederland, EZK, NVB, VGO- hebben in gezamenlijk overleg een aanvullende vragenlijst met antwoorden opgesteld die een leidraad kunnen zijn voor de nadere uitleg van het Steunakkoord.

Specifieke uitzonderingen

Het is volgens de opstellers van het Steunakkoord altijd mogelijk dat er specifieke uitzonderingen op de situatie zijn maar 'de aard van een collectieve benadering is echter dat men tracht de grootste groep van zowel retailers als verhuurders zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en om daarnaast ruimte te laten voor uitzonderingen en maatwerk.'

Hulp bij interpretatie

Het document is volgens de initiatiefnemers bedoeld als toelichting op de tekst van het Steunakkoord. 'Het is niet de bedoeling die tekst te wijzigen, maar te helpen bij de interpretatie. Indien er nieuwe vragen of suggesties binnenkomen, kunnen deze worden toegevoegd aan een nieuwe versie van deze Q&A.'

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.