Nederlandse restaurants Vapiano failliet verklaard

Nederlandse restaurants Vapiano failliet verklaard

De Nederlandse restaurants van pizza- en pastaketen Vapiano zijn failliet.

De rechtbank Gelderland sprak het faillissement uit over VAP Nederland, dat onder de naam Vapiano elf vestigingen in Nederland heeft. Waaronder twee in Amsterdam, twee in Rotterdam, twee in Utrecht en een in Groningen.

Uitstel van betaling

Eerder werd het bedrijf al uitstel van betaling verleend. Die maatregel had te maken met acute financiële problemen bij het Duitse moederbedrijf door de coronacrisis. Daardoor kon ook de Nederlandse dochter niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen. De vestiging in Eindhoven viel buiten het uitstel van betaling. Of voor deze vestiging het bankroet geldt, is nog onduidelijk.

Op dit moment onderzoekt de curator of de mogelijkheid bestaat om tot een doorstart van de vestigingen te komen. Onderdeel hiervan kan zijn dat de curator de vestigingen, of een aantal daarvan, weer opent. In verband met het coronavirus wordt niet verwacht dat restaurants spoedig open zullen gaan.

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.