Kabinet verlengt coronamaatregelen tot minstens 28 april

Kabinet verlengt coronamaatregelen tot minstens 28 april

Het kabinet heeft de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verlengt tot en met 28 april.

De sluiting van onder meer horeca en de andere maatregelen tegen het coronavirus die tot 6 april zouden gelden, blijven nog zeker ruim drie weken van kracht, dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend.

Ook sportclubs, theaters, musea en kappers blijven tot en met de dag na Koningsdag gesloten. Evenementen waarvoor een vergunning nodig is, waren al voor langere tijd verboden, tot 1 juni. Scholen blijven door de verlenging tot en met de meivakantie gesloten. Daarnaast betekent het ook dat mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Mensen moeten als het even kan thuis werken en 1,5 meter afstand bewaren tot elkaar.

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Na 28 april

Een nieuwe lockdown is volgens de premier 'niet voorzien'. Er zijn geen plannen om voor 28 april de maatregelen nog verder aan te scherpen, maar 'in een crisis weet je nooit 100 procent' wat er gebeurt, zegt de premier. Het kabinet kijkt de week voor 28 april of het de maatregelen verder verlengt.

>> Lees verder:Coronavirus, al het vastgoednieuws op een rij

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.