Kabinet sorteert voor op mogelijke winkelsluiting om corona

Kabinet sorteert voor op mogelijke winkelsluiting om corona
Winkelcentrum Zuidplein

Na de sluiting van onder meer de horecazaken studeert het kabinet op een sluiting van overige winkels, zijnde niet-supermarkten. Een verdere lockdown van Nederland moet het coronavirus verder indammen.

Op vragen van journalisten liet Bruins weten dat in navolging van de gisteren gesloten eet- en drinkgelegenheden 'je kunt nadenken over wat doen we verder met andere winkels. En wat doe je verder met het openbaar vervoer?'

Na het kabinetsberaad gaf Bruins echter aan vandaag geen nieuwe besluiten te verwachten, maar tegelijkertijd gaf hij aan dat de situatie van dag tot dag bekeken wordt.

Sommige bedrijfstaken wachten eventuele nieuwe maatregelen niet af. Op eigen initiatief heeft kappersorganisatie ANKO al haar leden opgeroepen de zaak vanaf morgen tot 6 april dicht te doen. ANKO: 'Als branchevereniging hebben we de gezondheid van ondernemers en hun werknemers, onze verantwoordelijkheid naar klanten en het maatschappelijk belang in afweging genomen. Hieruit concluderen we dat we niet meer kunnen wachten op nieuwe overheidsrichtlijnen.'

Beleggersverenigingen

Gisteren zijn beleggersverenigingen IVBN en Vastgoed Belang al gebeld door het het ministerie van Economische Zaken. Daarbij hebben ze het verzoek gekregen om na te denken over maatregelen die vastgoedeigenaren kunnen treffen om het financiële leed van hun huurders in retail en horeca te verzachten. Beide verenigingen beraden zich daarover met hun leden.

Toespraak Rutte

Vanavond spreek premier Rutte om 19.00 uur de natie toe over de coronacrisis en wat Nederland de komende periode mogelijk verder staat te wachten.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.