nieuws

Omvang ASR Hypotheekfonds al 1 miljard

Financieel

ASR Hypotheekfonds heeft de afgelopen twaalf maanden ruim 1 miljard euro inleg aangetrokken van institutionele beleggers. Op termijn streeft het fonds naar een omvang van enkele miljarden.

Omvang ASR Hypotheekfonds al 1 miljard
hypotheken

Dat laat ASR Vermogensbeheer weten. Het in juni 2017 opgerichte fonds belegt in Nederlandse woninghypotheken. Tot nu toe zijn dertig pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensfondsen in het ASR-fonds gestapt. In het ASR Hypotheekfonds worden nieuw af te sluiten ASR WelThuis-hypotheken ondergebracht. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken met NHG-garantie en een fonds met hypotheken zonder NHG-garantie.

Op deze manier kunnen beleggers zelf de gewenste risico-rendement verhouding kiezen. ASR heeft tientallen jaren ervaring met het verstrekken van hypotheken. In 2017 heeft ASR voor 1,9 miljard euro WelThuis-hypotheken verstrekt. De verzekeraar heeft voor meer dan 8 miljard euro aan hypotheken op de balans staan. ASR draagt zelf zorg voor het acceptatieproces en het betalingsbeheer van de portefeuille.

Reageer op dit artikel