nieuws

ASR lanceert woninghypotheekfonds

Beleggingen

ASR Vermogensbeheer heeft het ASR Hypotheekfonds, een fonds dat participanten de mogelijkheid biedt om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. Het fonds streeft op termijn naar een omvang van enkele miljarden.

ASR lanceert woninghypotheekfonds
Hypotheekschuld

De eerste klanten zijn inmiddels toegetreden. Dat schrijft de vermogensbeheerstak van verzekeraar ASR in een persbericht. In het ASR Hypotheekfonds worden nieuw af te sluiten ASR WelThuis-hypotheken ondergebracht. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken met NHG-garantie en een fonds met hypotheken zonder NHG-garantie. Op deze manier kunnen beleggers zelf de gewenste risico-rendement verhouding kiezen.

ASR heeft tientallen jaren ervaring met het verstrekken van hypotheken. In 2016 heeft ASR voor 1,3 miljard euro aan WelThuis-hypotheken verstrekt. ASR heeft voor meer dan 7 miljard euro aan hypotheken op de balans staan. De vermogensbeheerder draagt zelf zorg voor het acceptatieproces en het betalingsbeheer van de portefeuille.

Jack Julicher, directeur Beleggingen bij ASR noemt de hypotheken een aantrekkelijke beleggingscategorie, die bijdraagt aan de diversificatie van de beleggingsportefeuille van institutionele beleggers. ASR is volgens hem al tachtig jaar een stabiele, erkende speler op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Reageer op dit artikel