Langer thuiswerken: nu zoeken naar een echte werkplek

Langer thuiswerken: nu zoeken naar een echte werkplek

Werknemers die nu nog langer thuis 'moeten' werken vanwege het coronavirus, gaan in toenemende mate op zoek naar een werkplek buitenshuis. Dat constateert huurplatform Huurbieding.nl.

Deze week maakte het kabinet een geleidelijke versoepeling van de lockdownmaatregelen bekend. Een massale terugkeer naar kantoor hoort daar voorlopig nog niet bij. Werknemers voor wie reizen naar het werk niet noodzakelijk is, wordt geadviseerd om in ieder geval nog tot en met september thuis te werken.

Thuis blijven werken

Dat klinkt veel werknemers inmiddels als muziek in de oren. Uit onderzoek van Intermediair en de Nationale Vacaturebank onder ruim 1.000 werknemers blijkt dat een meerderheid van 53 procent het thuiswerken als prettig heeft ervaren. Bijna 1 op de 2 werknemers (49 procent) wil na de crisis (deels) thuis blijven werken.

Losse werkplekken

Kees Jan Verplanke van de huurplatform Huurbieding.nl constateert in het zoekgedrag op zijn site dat er momenteel meer wordt gezocht naar losse werkplekken buiten huis. 'Van zo 1.250 reacties per maand zijn wij gegroeid naar 15/1600 reacties per maand. Deze extra reacties zijn veelal op werkplekken. Want de zzp’er die altijd thuis werkt kan het nu niet meer aan thuis omdat de kinderen de hele dag thuiszitten. En zijn of haar partner, haha.'

Werken in hotelkamer

Ondanks diverse lokale initiatieven waarbij hotels kamers aanbieden als werkplek, zijn er momenteel nog geen horecazaken die via Huurbieding.nl werkplekken aanbieden, nu een fiks deel van de ruimte door de lockdownmaatregelen niet gebruikt wordt. Verplanke: 'Wel constateren wij het tegenovergestelde, de mensen die normaal in horecazaken werken juist nu naar een echte werkplek/flexplek gaan.'

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.