Ook boekhandel geen veilige huurder in coronatijd

Ook boekhandel geen veilige huurder in coronatijd

Wie vooral thuis moet blijven, zal wellicht meer lezen. Toch is ook de verhuur aan een boekhandel in coronatijd geen garantie dat alle huur blijft binnenkomen.

Dat blijkt uit een email van een verhuurder van Boekhandel Stumpel, een keten met elf filialen waarvan de meeste in Noord-Holland. Voor april betaalt Stumpel de helft van de huur. De keten laat niet weten of en wanneer de rest van de huur van april wordt betaald, maar behoudt zich het recht voor om andere maatregelen te nemen.

'Inderdaad wat gaande in retailland'

Gevraagd of dit het beleid is voor alle elf winkels van Stumpel en hoe het met de omzet gaat, zegt directeur/eigenaar Jeroen Stumpel tegen Vastgoedmarkt: 'Hier doe ik - helaas voor u - geen uitspraken over, maar er is inderdaad wel wat gaande in retailland.'

Stumpel heeft vestigingen in Alkmaar, Almere, Enkhuizen, Heemskerk, Heerhugowaard (winkelcentrum Middenwaard), Hoorn (twee), Krommenie, Medemblik, Purmerend en Wieringerwerf.

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.