nieuws

Amsterdamse taferelen: 97.500 euro voor 9 vierkante meter

Beleggingen

Dat de woningmarkt in Amsterdam wel heel krap is geworden, bewijst een advertentie voor een tot appartement gebombardeerde kamer buiten het centrum. 

Amsterdamse taferelen: 97.500 euro voor 9 vierkante meter
Het slaapdeel van het appartement. Foto: Funda

De verkoper vraagt maar liefst 97.500 euro voor een kamer in de wijk de Krommerdt – ‘aan de rand van Amsterdam-Centrum’- in een appartementengebouw aan de Korte Geuzenstraat. Het gaat om een kamer van ongeveer 9 vierkante meter op de bovenste etage.  Maar voor dat geld heb je dan ook wat, want er zit zelfs een eigen wastafel in. De badkamers, toiletten en keukens (met 2 aanrechtbladen) moet je dan wel weer delen met de andere bewoners van het complex.

Inflatie van 1 procent

De verkoper wijst erop dat het gezien de ontwikkelingen op de huizenmarkt niet ondenkbaar is dat de prijsstijging in Amsterdam doorzet. ‘Bij een enkele inflatie van 1 procent zal de prijsstijging de kosten evenaren en is ook niet ondenkbaar dat de huisvesting u niets zal kosten’, aldus de wervende advertentie op Funda.

Reageer op dit artikel