Amsterdamse taferelen: 97.500 euro voor 9 vierkante meter

Amsterdamse taferelen: 97.500 euro voor 9 vierkante meter
Het slaapdeel van het appartement. Foto: Funda

Dat de woningmarkt in Amsterdam wel heel krap is geworden, bewijst een advertentie voor een tot appartement gebombardeerde kamer buiten het centrum.

De verkoper vraagt maar liefst 97.500 euro voor een kamer in de wijk de Krommerdt - 'aan de rand van Amsterdam-Centrum'- in een appartementengebouw aan de Korte Geuzenstraat. Het gaat om een kamer van ongeveer 9 vierkante meter op de bovenste etage.  Maar voor dat geld heb je dan ook wat, want er zit zelfs een eigen wastafel in. De badkamers, toiletten en keukens (met 2 aanrechtbladen) moet je dan wel weer delen met de andere bewoners van het complex.

Inflatie van 1 procent

De verkoper wijst erop dat het gezien de ontwikkelingen op de huizenmarkt niet ondenkbaar is dat de prijsstijging in Amsterdam doorzet. 'Bij een enkele inflatie van 1 procent zal de prijsstijging de kosten evenaren en is ook niet ondenkbaar dat de huisvesting u niets zal kosten', aldus de wervende advertentie op Funda.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.