nieuws

TH Real Estate koopt groot dc in Venlo

Beleggingen

TH Real Estate heeft een distributiecentrum in Venlo, Nederland, namens haar European Cities Fund, overgenomen van Next Level Real Estate. Bij de aankoop omvat het 75.493 m2.

TH Real Estate koopt groot dc in Venlo

De koopprijs bedraagt  70 miljoen euro. Het object is gebouwd in twee  fases en bestaat uit vier compartimenten. Fase 1 (opgeleverd in november 2017) omvat 40.838 m2. Fase 2 (opgeleverd in juni 2018) heeft een oppervlakte van 34.655 m2. Op dit moment lopen er gesprekken voor realisatie van fase 3 met een oppervlakte van 43.427 m2.

Fase 1 en 2 zijn in gebruik door logistieke dienstverlener Nunner die in het complex de operatie verzorgt voor een internationale retailer.  Deze laatste sloot in 2017 een huurovereenkomst voor een periode van 15 jaar en is ook de beoogde gebruiker voor fase 3. Zij huren het object  als een belangrijk distributieknooppunt voor hun snelgroeiende e-commerce activiteiten in Nederland en West-Europa.

Het distributiecentrum is gevestigd in een van de meest volwassen en gevestigde logistieke markten van Europa. De asset fungeert als een Europese hub, gesitueerd in de logistieke hotspot tussen de belangrijkste havens van Nederland en Duitsland. Het heeft goede multimodale verbindingen via water, spoor en weg, wat zorgt voor een optimale bereikbaarheid. Inmiddels is er toestemming verkregen voor de bouw van de grootste railterminal in Nederland, die naar verwachting in 2019 operationeel zal zijn.

Liz Sworn, medefinanciermanager van het European Cities Fund, zegt:  ‘Als eerste logistiek asset voor het fonds is het object in Venlo een mooie aanvulling die zorgt voor diversiteit. De klasse A-kwaliteit, de sterke locatie, de omvang en het sterkte, langlopende huurcontract, maken het tot een fantastische toevoeging aan het fonds, waardoor het rendement en de diversificatie voor onze klanten worden verbeterd. ”

Het European Cities Fund maakt deel uit van de veerkrachtige wereldwijde stedenreeks van TH Real Estate, die strategieën toepast die zijn gericht op diversificatie, inkomsten en vermogensgroei op lange termijn. Deze strategieën zijn gericht op het investeren in hoogwaardige activa in toonaangevende steden die goed gepositioneerd zijn in termen van structurele langetermijntrends, zoals demografische veranderingen, urbanisatie en technologie. Venlo is de tiende acquisitie voor het Fonds en de tweede asset in Nederland, na de aankoop van een Prime kantoorgebouw in Amsterdam.

TH Real Estate werd bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch), Malcolm Hollis (bouwkundig), EY (fiscaal) en door Cording en De Lobel & Partners ‘real estate experts’ (commercieel). De verkoper werd geadviseerd door CMS (juridisch) en TLF Real Estate (commercieel).

Reageer op dit artikel