nieuws

NSI koopt kantoor Sloterdijk van Fortress

Beleggingen

NSI heeft een kantoorgebouw van 12.700 m2 gekocht op Kingsfordweg 43-117 in Amsterdam. De aankoopprijs (kosten koper) van 36,8 miljoen euro genereert een aanvangsrendement op markthuurwaarde van 7,1 procent.

NSI koopt kantoor Sloterdijk van Fortress
Kingsfordweg 43-117 in Amsterdam

Dat meldt het beursgenoteerde vastgoedfonds op 26 maart. Verkoper is CF Tilburg Holdings, geregistreerd op de Caymaneilanden, blijkt uit Kadastergegevens. Achter dit bedrijf gaat de Amerikaanse belegger Fortress Investment Group schuil. Het kantoor was onderdeel van een portefeuille die Fortress in oktober 2017 kocht van Deka Immobilien voor 360 miljoen euro.

Het gebouw dat NSI heeft gekocht, wordt aan acht huurders verhuurd verspreid over vijftien vloeren met een resterende huurlooptijd van 3,4 jaar (tot de eerste breekoptie). Het gebouw met een energielabel A heeft een leegstand van 24,7 procent. De bestaande huren liggen 10,2 procent onder de huidige markthuurwaarden, wat uitstekende mogelijkheden biedt om waarde aan het gebouw toe te voegen, aldus NSI.

De aankoop past perfect bij de strategie van NSI om zich te richten op grotere kantoren in de grote steden met een nadruk op Amsterdam. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 46 procent (hiervoor 44 procent) van de portefeuille Kantoren en HNK’s. De beleningsgraad zal toenemen tot ongeveer 39,1 procent tegen 36,9 procent per eind december 2017. Wanneer rekening gehouden wordt met recente en geplande verkopen, dan zal de beleningsgraad per eind juni 2018 weer dalen tot onder de 37 procent.

Anne de Jong, cio van NSI, zegt ‘heel enthousiast’ te zijn over het gebied Sloterdijk dat ‘snel transformeert naar een multifunctioneel gebied met een dynamische en aantrekkelijke kantoormarkt’. ‘Verder zijn wij zeer tevreden dat wij de afgelopen jaren kwalitatief betere en grotere panden hebben kunnen kopen met netto aanvangsrendementen die niet veel verschillen van de aanvangsrendementen van de panden die wij verkopen, waardoor we het effect van de asset rotatie op ons directe rendement beperkt weten te houden.’

NSI is bij deze transactie geadviseerd door Houthoff (juridisch), SGS (techniek) en CBRE (adviseur). JLL heeft de transactie begeleid namens Fortress Investment Group.

Reageer op dit artikel