nieuws

Fortress koopt grote kantorenportefeuille Deka

Beleggingen

Fortress koopt grote kantorenportefeuille Deka
Adam-Smith-Building Amsterdam

Deka Immobilien heeft voor 360 miljoen euro een kantorenportefeuille verkocht aan de Amerikaanse Fortress Investment Group. Het gaat om de grootste portefeuilledeal tot nu toe dit jaar.

Dat blijkt uit gegevens in handen van deze redactie. De portefeuille genaamd Liv bestaat uit dertien kantoren gelegen in de Randstad met een totale oppervlakte van 175.000 m2. De kantoren staan onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het gaat vooral om vastgoed uit de Deka-fondsen WestInvest InterSelect en Deka Immobilien Europa.

Deka heeft de afgelopen jaren voor meer dan een half miljard euro aan kantoren op de Zuidas en in het centrum van Amsterdam gekocht. JLL trad op als vastgoedadviseur van Fortress en DeBrauw als juridisch adviseur. CBRE adviseerde Deka Immobilien. Baker & McKenzie verleende notarieel en juridisch advies.

Reageer op dit artikel