Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van bijna 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.

Vesteda

Hoofdkantoor

Amsterdam

Vastgoedbeleggingen

€8,8 miljard (H1 2023)

Aantal werknemers

236

Type

Institutionele Belegger

Activiteiten

Wonen

Astrid Schluter
Astrid Schluter CEO
Frits Vervoort
Frits VervoortCFO
Renée Verhulst
Renée VerhulstHR Director

De kernwaarden van Vesteda

1

Aantrekkelijk risico-rendementsprofiel

2

Duurzame portefeuille en organisatie

3

Hoogwaardige en betaalbare huisvesting

4

Sterke financieringsstructuur en lage beleningsgraad

5

High Performance Organisation

Zuiderhof - Rotterdam
Zuiderhof - Rotterdam
The Ox bestaat uit 134 middenhuur en 34 vrije sector huurappartementen. De 2-, 3- en 4-kamer appartementen hebben een woonoppervlakte tussen ca. 58 en 131 m². The Ox is gelegen in stadsdeel Nieuw West in de wijk Osdorp.
Grote Beer - Rotterdam
Grote Beer - RotterdamWonen in hét centrum van Rotterdam Oost
Op een voormalig braakliggend terrein komt het nieuwe appartementencomplex Grote Beer. In totaal worden hier 193 appartementen te huur aangeboden. Met een goede bereikbaarheid en alle voorzieningen in de buurt, is het de ideale locatie om te wonen.
New Brooklyn - Almere
New Brooklyn - AlmereEen stukje New York in Almere
New Brooklyn is een volledig nieuwe wijk en bestaat uit 1.400 woningen. Vesteda heeft 167 vrije-sector verhuurwoningen in beheer. Alle woningen zijn voorzien van de modernste keukens, badkamers en energiebesparende apparatuur en technieken.
Michiel de Bruine wordt nieuwe COO van Vesteda

Michiel de Bruine wordt nieuwe COO van Vesteda

Vesteda heeft Michiel de Bruine per 1 augustus 2024 aangesteld als chief operations officer.

Astrid Schlüter

Vesteda gaat huurverhoging vrijwillig beperken tot 4 procent

Woningbelegger- en verhuurder Vesteda kiest ervoor om de huurverhoging voor 2024 op vrijwillige basis te beperken tot maximaal 4 procent. Het besluit komt terwijl het demissionaire kabinet nog werkt aan een wetswijziging voor een maximale huurverhoging van 6,8 procent voor de vrije huursector.

Van Wijnen en Vesteda leveren The Ox in Amsterdam Nieuw-West op

Van Wijnen en Vesteda leveren The Ox in Amsterdam Nieuw-West op

Op 1 februari vond de officiële oplevering plaats van het appartementencomplex The Ox in de wijk Osdorp in Amsterdam Nieuw-West. Naast vertegenwoordigers van Vesteda en Van Wijnen was wethouder Van Dantzig aanwezig om de sleutel te overhandigen aan de eerste huurder van dit complex.

Woningen van Vesteda in Oosterhout

Vesteda duikt in de rode cijfers

Woningbelegger Vesteda heeft in het eerste half jaar van 2023 (H1) een negatieve herwaardering van 7,3 procent geboekt.

Vesteda pakt wanpraktijken van potentiële huurders aan

Vesteda pakt wanpraktijken van potentiële huurders aan

Woningverhuurder Vesteda ontving steeds vaker meldingen van medewerkers die onder druk worden gezet door potentiele huurders. Sinds kort kunnen zij die zich hieraan schuldig maken fluiten naar een woning, aldus Vesteda.

Een appartementencomplex aan de Thomas Jeffersonlaan

Canadese belegger verlaat het land: bijna 7.000 Nederlandse huurwoningen te koop

De beurgenoteerde, Canadese vastgoedbelegger Capreit wil af van z'n Nederlandse portefeuille bestaande uit 6.900 woningen. Hiermee is mogelijk de grootste vastgoeddeal in jaren op komst, meldt het Financieele Dagblad.

Uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost. Foto: ANP/ Michel van Bergen

Tientallen appartementen Vesteda langdurig onbewoonbaar na uitslaande brand

Minstens twintig woningen binnen het complex De Enter in Amsterdam-Oost zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar na een uitslaande brand afgelopen weekend. Dit maakte eigenaar Vesteda maandag bekend.

Middeldure huurwoningen, zoals deze aan het Antoni Gaudipark in Vlissingen, blijven door de aanhoudende onderliggende vraag een interessante belegging.

'Als OCP de Nederlandse portefeuille wil verkopen, dan mogen ze mij bellen'

Is de beleggerspijn echt zo groot als wordt verondersteld? Ook als je voor de lange termijn investeert in een gewild product als huurwoningen in het middensegment? 'Als je nu bij de eerste de beste tegenwind piept, hoe lang is je beleggingshorizon dan?' Laatste deel van een drieluik.

Onzekere vastgoedbranche zoekt naar nieuw evenwicht op Expo Real

Onzekere vastgoedbranche zoekt naar nieuw evenwicht op Expo Real

Door een opeenstapeling van crises kantelt de vastgoedmarkt. De tijd van double digits-rendementen en lage rente is voorbij. Hoe hiermee om te gaan is de grote vraag op de Expo Real in München.

Impressie van woongebouw Imagine op Rotterdam-Zuid

Woningbelegger Vesteda boekt hoger resultaat

Woningbelegger Vesteda heeft over de eerste jaarhelft een totaal resultaat geboekt van 363 miljoen euro. Dat is 33 procent meer dan de overeenkomstige periode vorig jaar, gedreven door positieve herwaarderingen.

Astrid Schlüter

'Jongere huurders verkiezen digitale bezichtiging boven fysieke rondleiding'

Corona heeft de digitaliseringsplannen van Vesteda versneld. 'De eerste reacties van onze huurders zijn enthousiast en we verwachten dat de overheadkosten in de toekomst verder zullen afnemen', vertelt Astrid Schlüter, directeur Operations bij Vesteda.

Vesteda verwerft project 'Frank is een Binck' van Stebru

Vesteda verwerft project 'Frank is een Binck' van Stebru

Woningbelegger Vesteda en ontwikkelende aannemer Stebru ondertekenden een turnkey-overeenkomst voor de projectontwikkeling in de Binckhorst in Den Haag.

Tromppark Dordrecht

Vesteda verwerft 153 nieuwbouwwoningen

Woningbelegger Vesteda heeft met verschillende business partners turnkey overeenkomsten getekend ter verwerving van in totaal 153 nieuwbouw eengezinswoningen in project Willemsbuiten in Tilburg, Tromppark in Dordrecht en Westergouwe in Gouda

Vesteda investeert in 171 appartementen

Vesteda investeert in 171 appartementen

Woningbelegger Vesteda heeft recent een koopovereenkomst gesloten met Van Omme & De Groot voor 171 huurappartementen in de energieneutrale wijk Westerwal in Groningen.

CAPREIT verwerft 18 wooncomplexen van Vesteda

CAPREIT verwerft 18 wooncomplexen van Vesteda

De Canadese belegger Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust heeft achttien wooncomplexen verworven van Vesteda.

Vesteda Toren in Eindhoven

Vesteda: Woningmarkt volatieler, maar fundamenteel sterk

De ontwikkelingen in de woningmarkt zijn in de afgelopen periode volatieler geworden dan wat we in de afgelopen jaren hebben gezien.

Woningen van Vesteda in Oosterhout

Vesteda boekt lager resultaat

Het totaal resultaat van Vesteda over het eerste halfjaar is uitgekomen op 413 miljoen euro, vergeleken met 558 miljoen in dezelfde periode in 2018.