Op de Expo? Meld u hier aan voor debat over toekomst van ruimtelijke ordening in Nederland

Op de Expo? Meld u hier aan voor debat over toekomst van ruimtelijke ordening in Nederland

Op woensdag 4 oktober organiseren Vastgoedmarkt en Buck Consultants International (BCI) een ronde tafelgesprek voor Nederlandse aanwezigen op de Expo Real in München. Onderwerp van gesprek is het vinden van een oplossing voor de uitdagingen op het gebied van ruimtelijke ordening.

Wat moet zeker in een nieuw regeerakkoord komen te staan over de toekomstige ruimtelijke ordening en de diverse vastgoedmarkten? En wat zeker niet? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het rondetafelgesprek van Vastgoedmarkt en BCI op de Expo Real in München. Deelnemers aan het gesprek zijn onder meer Harm Jansen (BPD), Michel Leemhuis, CEO Kadans, Jessica Pilkes (Prologis) en Wim Wensing (Amvest).

Aanbevelingen voor kabinet

De ruimtelijke ordening wordt een steeds complexer vraagstuk door milieuregels, klimaateisen, betaalbaarheidseisen (middenhuur) en zelfs esthetische vraagstukken (verdozing). Tegelijkertijd neemt de druk op de publieke ruimte steeds meer toe door migratie, vergrijzing, huishoudensverdunning, de energietransitie en digitalisering.

Daar komen nog extra uitdagingen door een veranderend klimaat en capaciteitsproblemen in de energievoorziening bij. Hoe slagen we erin om dit voor de komende decennia goed in te richten? De ambitie van de ronde tafel is om tot een aantal aanbevelingen te komen die aan een nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening kunnen worden gepresenteerd.

Als deelnemer aan de Expo Real kunt u hierbij aanwezig zijn. Het betreft een besloten evenement waarvoor registratie verplicht is. Registratie voor dit debat kan via deze link.

Datum: woensdag 4 oktober

Tijdstip: 15.30 – 16.30 uur

Zaal: Hal A2, conferentieruimte A22 (1e verdieping)