Gezocht: vastgoedtalenten die impact willen maken

Gezocht: vastgoedtalenten die impact willen maken

De belangrijkste talentenjacht in vastgoedland gaat weer van start. De jury van de Vastgoedmarkt Young Talent Award gaat op zoek naar het grootste vastgoedtalent van Nederland.

Tijdens het Nationaal Vastgoeddiner op 24 november werd de nieuwe editie van de Vastgoedmarkt Young Talent Award afgetrapt. De jury zal ook dit jaar op zoek gaan naar vastgoedtalenten die het verschil willen en kunnen maken.

'De maatschappij kampt met een aantal uitdagingen op het gebied van klimaat, leefbaarheid en schaarste. 'We hebben daarbij de frisse ideeën van jonge, getalenteerde vastgoedprofessionals hard nodig,' aldus juryvoorzitter Servaas van der Laan.'

War on talent

Van der Laan roept alle managers op om juist vanwége de 'war on talent' hun talenten op te geven.

'Je talenten zijn uiteindelijk de beste reclame voor jou als werkgever. Bovendien laat je zien dat je investeert in de ontwikkeling van je talenten.'

Kandidaten kunnen aangemeld worden op de site van Vastgoedmarkt.

De Young Talent Award werd voor het eerst in 2008 georganiseerd op de Expo Real in München. Winnaar destijds was Jeroen Lokerse, die twaalf jaar later zou worden uitgeroepen tot Vastgoedman van het jaar. 'Deelnemers aan de Young Talent Award komen doorgaans goed terecht, mensen als Lokerse maar ook Onno Dwars, Sara Veldhuizen en Lars van Engelen zijn hiervan het levende voorbeeld,' aldus Van der Laan.

Vanaf nu kunnen organisaties hun kandidaten tot en met dinsdag 28 februari aanmelden via de website van Vastgoedmarkt. De jury kiest vervolgens vijf genomineerden. Kandidaten moeten hun kennis en kunde tonen door vlogs en blogs te maken over een nog nader te bepalen onderwerp in de commercieel vastgoedsector. De halve finale is 20 april in het nieuwe NVM-kantoor in Utrecht. Het slotdebat van de drie finalisten vindt plaats op 15 juni tijdens de vakbeurs Provada 2023 in de Rai te Amsterdam.

Jury

De onafhankelijke jury staat onder leiding van Servaas van der Laan, hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Paul Oligschläger, vastgoedtalent van 2021, heeft in de jury het stokje overgenomen van winkeltaxateur Hugo Roosjen, de winnaar van 2020.

Criteria

Harde eisen voor de kandidaten zijn: tenminste vijf jaar werkervaring in de sector; leeftijd tot 37 jaar; bewezen prestaties geleverd; hoog opgeleid, minimaal hbo-niveau; de werkgever en kandidaat staan achter de kandidering.