Vastgoedmarkt lanceert nieuw platform voor particuliere beleggers

Vastgoedmarkt lanceert nieuw platform voor particuliere beleggers

Vandaag lanceerde Vastgoedmarkt op de Provada een nieuw initiatief: Overwaar.de is hét onafhankelijke, journalistieke platform voor de particuliere vastgoedbelegger.

De timing kon niet beter. Net nu de overheid bedacht heeft om vastgoedliefhebbers streng aan te pakken, lanceert Vastgoedmarkt www.overwaar.de. De markt in is in beweging, iedere belegger heeft veel vragen. Heeft het nog wel zin om te investeren in woningen? Moet je niet alles wat je hebt verkopen? Of is dit juist het moment om in te stappen? Hoe ziet de nieuwe regelgeving eruit, wat gaat er überhaupt gebeuren?

Na de aankondiging van overwaar.de op de Provada gingen Arnold van Hengstum, cco van Nestr, Arnoud Vlak van Vastgoedbelang, hoofdredacteur van Vastgoedmarkt Servaas van der Laan onder leiding van Ebru Umar in gesprek over de uitdagingen waar particuliere vastgoedbeleggers voor staan.

Of er behoefte is aan overwaar.de?

De markt is duidelijk: van de 3.5 miljoen huurwoningen in Nederland, is ruim 30 procent in bezit van particuliere vastgoedbeleggers. Dit zijn bijvoorbeeld vastgoedliefhebbers die hun eerste koopwoning bij een verhuizing nooit verkocht hebben. Of zzp’ers die als pensioenopbouw elke extra cent die ze hebben in vastgoed gestopt hebben in plaats van in Chaneltassen of crypto’s. Ouders, grootouders die een vakantiehuisje in Nederland of een appartement voor hun studerende kinderen gekocht hebben. Of immigranten die vanuit hun thuisland hebben meegekregen dat een investering in een eigen huis het belangrijkste is wat je kunt doen - en een tweede en derde ook. Sommigen zijn zelfs doorgegroeid en hebben een portefeuille opgebouwd.

Overwaar.de is het informatieplatform voor vastgoedinvesteerders en ziet ze voor wat ze zijn: aanbieders van woonruimte, die voortdurend geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen vanuit de overheid. Vaak ten onrechte worden ze in de weggezet als ‘huisjesmelkers, zakkenvullers en oplichters’. Wat al deze individuen met elkaar gemeen hebben is dat ze zorgen voor het dak boven het hoofd van tenminste een miljoen mensen. Wij pleiten dan ook voor een nieuwe term en introduceren ‘(t)huisbazen’.

Wat je van overwaar.de kunt verwachten?

Wekelijks twee nieuwsbrieven, met in beide nieuwsbrieven een mix van gratis en betaalde artikelen. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief, of beter nog: neem voor 5 euro per maand een abonnement. We informeren je over alles wat speelt op de op de buy-to-let markt, onze specialisten zoeken uit wat veranderende wetgeving betekent, hoe het juridisch en fiscaal in elkaar zit en brengen achtergrondartikelen en interviews met andere vastgoedbeleggers.

Ebru Umar, columnist, opiniemaker en zelf vastgoedbelegger, zal je vanaf volgende week als hoofdredacteur van Overwaar.de tweewekelijks bijpraten. Neem nu een abonnement!