Provada 2022: dit staat er woensdag 15 juni op het programma

Provada 2022: dit staat er woensdag 15 juni op het programma

De stand van Vastgoedmarkt tijdens Provada 2022 (hal 11, stand 11) kent een vol programma van redactionele rondetafelsessies, live podcasts, bijdragen van kennispartners en pitches van architecten. Dit staat er woensdag 15 juni op het programma.

De beursdagen op de Provada beginnen traditiegetrouw met Vastgoedmarkt Ontbijtradio. In de studio van New Business Radio spreekt Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Servaas van der Laan dagelijks van 9:30 uur tot de opening van de beurs om 10:00 uur met prominente gasten uit de vastgoedmarkt. De gesprekken zijn live te volgen op locatie en later op de dag als podcast te beluisteren via vastgoedmarkt.nl. Hieronder volgt het verdere programma op de stand van Vastgoedmarkt.

10:15 uur – Spoorzone Hengelo-Enschede

De gemeenten Hengelo en Enschede lanceren op de Provada de visie op het langjarige programma en samenwerking Spoorzone Hengelo-Enschede (SHE). Op de Provada gaan zij in gesprek met marktpartijen uit de vastgoedsector om feedback
te krijgen op het overkoepelende programma SHE en de
ambities in de Spoorzone Hengelo-Enschede.

11:00 uur – EU Taxonomie en vastgoed

Stapsgewijs wordt de EU Taxonomie, bedoeld om een kwantitatief oordeel te geven over groene investeringen, ingevoerd. Dit heeft ook grote impact op de bouw- en vastgoedsector. Adviesbureau Drees & Sommer legt samen met EPEA en Madaster uit hoe beleggers, ontwikkelaars en gebouweigenaren met die taxonomie kunnen omgaan en op deze manier de circulaire economie kunnen omarmen. De aanpak biedt mogelijkheden om nu al op toekomstige regelgeving in te spelen en ambities en mogelijke tussenstappen te formuleren.

11:45 uur – Digitaal gemak moet gemeengoed worden in vastgoed

Boodschappen en eten bestellen we tegenwoordig in drie klikken met onze smartphone, aan boord komen van een vliegtuig doen we met een QR-code en we bestellen online in no time pakketjes bij partijen als Bol.com of Coolblue. Dat gemak, maar ook het inzicht dat digitaal werken met zich meebrengt, moet ook in de vastgoedmarkt gemeengoed worden. Het biedt kansen voor vastgoedpartijen: in rentabiliteit van vastgoedobjecten, maar ook in het bieden van eenzelfde customer journey door bijvoorbeeld het aanbieden van additionele dienstverlening. Jan-Willem Jeucken, regional manager Europe bij Yardi, roept professionals bij vastgoedpartijen in deze bijeenkomst op om een digitaliseringslag door te voeren.

12:30 uur – Ronde tafel Gemeente Amsterdam

Een gesprek onder leiding van Mats Bartels met de ontwikkelaars van Rembrandt Park One (Boelens de Gruyter), Berghaus Plaza (MVSA), Gemeente Amsterdam en MRP Development over de successen en de knel- en verbeterpunten voor toekomstige transformaties.

13:00 uur – Presentatie plannen gemeente Amsterdam

Architectenbureaus presenteren op het Vastgoedmarktpodium hun ideeën en referentieprojecten over gebouwen, gebieden en steden aan een collectief van stakeholders voor de gemeente Amsterdam. Het gaat om Hogehilweg 3, Hogehilweg 17 en Karspeldreef 6.

14:30 uur – De Overijsselse Aanpak versnelt!

Woningbouw versnellen? De provincie Overijssel heeft het recept. Met regionale Woonagenda’s voor Twente en West-Overijssel heeft de provincie samen met alle gemeenten, bouwers, ontwikkelaars, corporaties en stedenbouwkundigen een basis gelegd voor de bouw van 60.000 woningen tot 2030. In deze dialoogsessie onder leiding van Ronald Bruins gaat het over de kracht van de ‘Overijsselse aanpak’, maar ook over hobbels die de partijen tegenkomen in de samenwerking.

15:30 - Ronde tafel gesprek gemeente Rotterdam

Omgevingsvisie als kapstok en beoordeling van de binnenstad. Met onder andere Jos Melchers, directeur Gebiedsontwikkeling
Cluster Stadsontwikkeling.

16:15 uur – Waar blijft de shakeout van de retail?

Welke retailers gaan straks omvallen door de uitgestelde
faillissementsgolf? Hoe kun je je portefeuille inrichten
zodat je er geen last van hebt? Een gesprek daarover onder leiding van Vastgoedmarkt-redacteur Ariana Manduzai met Gijs Bessem (KroesePaternotte), Jan Meerman (Inretail), Kitty Koelemeijer (hoogleraar Marketing Nyenrode Business Universiteit) en Bart van Twillert (Unibail-Rodamco-Westfield & bestuurslid Retail IVBN).

Programma Provada 2022

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.