Provada 2022: dit staat er dinsdag 14 juni op het programma

Provada 2022: dit staat er dinsdag 14 juni op het programma

De stand van Vastgoedmarkt tijdens Provada 2022 (hal 11, stand 11) kent een vol programma van redactionele rondetafelsessies, live podcasts, bijdragen van kennispartners en pitches van architecten. Dit staat er dinsdag 14 juni op het programma.

De beursdagen op de Provada beginnen traditiegetrouw met Vastgoedmarkt Ontbijtradio. In de studio van New Business Radio spreekt Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Servaas van der Laan dagelijks van 9:30 uur tot de opening van de beurs om 10:00 uur met prominente gasten uit de vastgoedmarkt. De gesprekken zijn live te volgen op locatie en later op de dag als podcast te beluisteren via vastgoedmarkt.nl. Hieronder volgt het verdere programma op de stand van Vastgoedmarkt.

10:30 uur - Opening Vastgoedmarktpodium en Architectenplein 2022

Opening door Maciek Piasecki, uitgever de Architect en
Vastgoedmarkt.

11:00 uur – Logistieke huurgroei is niet te stoppen

De gemiddelde huurprijzen voor logistiek vastgoed zijn
sterk gestegen in de afgelopen zeven jaar (+ 42 procent).
Je zou kunnen denken dat deze huurgroei ergens moet stoppen.
Maar is dit wel het geval? Of, is het te verwachten dat huurprijzen ook de komende jaren nog verder gaan stijgen? In deze paneldiscussie gaan Niek Poppelaars en Douglas van Oers, co-heads Logistics & Industrial bij Savills, in op de laatste ontwikkelingen in de logistieke vastgoedmarkt.

12:30 uur – ArchitectenTalks: Is hoogbouw het antwoord op de wooncrisis?

Hemels wonen, dat willen we allemaal. Tegelijkertijd is verdichten noodzakelijk. Hoe zorgen we ervoor dat we beantwoorden aan de enorme woonvraag? Is het bouwen van woontorens tot in de hemel de oplossing? Of moeten we zoeken naar andere
typologieën? Hoe maken we van de stad een fijne leefomgeving? En welke woonvormen passen daarbij? Merel Pit, hoofdredacteur van de Architect gaat in gesprek met de architecten van het Architectenplein.

14:30 uur – Rondetafelgesprek Prologis

Na de onstuimige groei gedurende corona dankzij e-commerce komt de logistieke vastgoedmarkt in nieuw vaarwater. Belangrijkste componenten zijn een hoge vraag, historisch lage leegstand en lage aanvangsrendementen. Dit tegen een achtergrond van economische afkoeling, een dreigend stroominfarct en enorme schaarste aan grond voor nieuwe ontwikkelingen. Wat betekent dat alles voor ontwikkelaars, beleggers en gebruikers? Een rondetafelgesprek onder leiding van senior redacteur Erik Wiegerinck met Sander Breugelmans, Dirk Sosef en Thijs Fleers van Prologis.

15:30 uur – Ronde tafel beleggingsmarkt

Een rondetafelgesprek onder leiding van senior redacteur Erik Wiegerinck over de uitdagende omstandigheden in de beleggingsmarkt. Het is oppassen geblazen met torenhoge prijzen, oplopende inflatie en rentes, terwijl waardedalingen dreigen. Panelleden zijn: Guido Verhoef van pensioenbelegger PGGM, Sebastian Zwart van Nuveen Real Estate, Ruben Bos van DWS en Douwe Vermeulen van UBS AM.

Programma Provada 2022

Lees meer over

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.