Willem Slager in podcast JGOG: Hoe een levensgenieter een DHG-partner wordt

Willem Slager in podcast JGOG: Hoe een levensgenieter een DHG-partner wordt

In deze tweede aflevering van het tweede seizoen Jong Geleerd, Oud Gebouwd gaan Mats Bartels en Guido van Winden in gesprek met Willem Slager, partner bij DHG. Slager vertelt onder meer over zijn onconventionele jeugd, veroorzaakt door zijn eigenwijze karakter waar hij op latere leeftijd veel baat bij heeft gehad.

Slager begon op zijn negentiende bij een makelaarskantoor, nadat hij 'zijn mavo heeft afgemaakt in zes jaar op vijf scholen'. Nu is hij partner en strateeg bij DHG. Aan Mats en Guido vertelt hij hoe het hem gelukt is en hoe hij nu alles kan doen 'waar hij een goed gevoel bij heeft'.

Huurder overnemen

Zo wil het nog wel eens voorkomen dat als een huurder de huur niet kan betalen DHG de huurder overneemt. In plaats van dat de huurder huurkorting krijgt of eruit wordt gezet. DHG heeft zo ongeveer overal in de haven van Rotterdam logistiek vastgoed, maar kijkt tegenwoordig ook verder dan de Maasstad.

Niet sexy

Het imago van logistiek vastgoed komt ook aan bod in het gesprek. Slager: 'Als je in de retail of kantoren zit, dan loop je rond in de stad, eet je daar een broodje, dat heeft wel wat. Maar als ik op een bedrijventerrein een uitsmijter ga eten met een paar truckchauffeurs dan is dat niet echt sexy.' Maar Slager vindt het juist mooi om met grote partijen te praten en grote deals te sluiten. Als voorbeeld noemt hij een deal met Lidl vorig jaar. 'Zij huren 100.000 m2 bij ons in Moerdijk en betalen 5,5 miljoen euro aan huur per jaar. Dat zijn mooie deals.'

Uithaal naar 'de vastgoedgodfather'

In de podcast haalt Slager sarcastisch uit naar 'de vastgoedgodfather van Nederland' Wim Beelen, naar aanleiding van het interview van Beelen in Vastgoedmarkt. Beluister dat en meer via de link hieronder:

Vastgoedmarkt heeft de rijzende sterren Mats en Guido eind juni binnen gehaald. Zij hadden toen het eerste seizoen van hun succesvolle vastgoedpodcast Jong Geleerd, Oud Gebouwd gepresenteerd. In de podcast stellen zij brandende vragen aan gearriveerde vastgoedprofessionals over hun vak zoals ‘hoe zorgen we voor betaalbare huizen voor starters?’, ‘ga ik later nog op een kantoor werken’ en ‘wie redt de retail van de afgrond?'

In de eerste aflevering van het tweede seizoen spraken Guido en Mats met Reinier van Dantzig.

Jonge doelgroep

De podcast is ontstaan op initiatief van Mats en Guido in samenwerking met FRESH Students. Vanaf het tweede seizoen in september zetten Mats en Guido de podcast voort onder de vlag van Vastgoedmarkt. De setting is altijd dezelfde: informeel, het liefst in een kroeg met een biertje.

De gasten zijn vastgoedprofessionals die hun sporen hebben verdiend, maar nog wel middenin hun vastgoedcarrière staan. Niet zelden gaat het om voormalige winnaars van de Vastgoedmarkt Young Talent Award.

Jong Geleerd, Oud Gebouwd is na Vastgoedvrouwen en Transformers de derde podcastserie in het audioportfolio van Vastgoedmarkt.

Ariana Manduzai

Ariana Manduzai

Redacteur Retail Vastgoedmarkt

Ariana Manduzai ('91) was van maart 2021 tot en met oktober 2022 redacteur bij Vastgoedmarkt. Haar portefeuille bestond uit: retail, horecavastgoed en stadsdistributie.