Geen woorden maar daden: wie lost het beste de woningnood op?

Geen woorden maar daden: wie lost het beste de woningnood op?

Op 17 november rijkt Vastgoedmarkt voor het eerst de WoonAward uit. Wij zijn op zoek naar partijen die in woord én daad kunnen laten zien dat zij een bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood. Zowel in kwantitatieve als in kwalitatieve zin.

De urgentie van de woningnood wordt inmiddels breed gedeeld binnen en buiten de politiek. En voor wie denkt dat het allemaal wel meevalt, gelden de aangekondigde demonstraties van komende maand als een verlate wake up-call. Geen woning, geen kabinet, lijkt de eigentijdse variant te worden van de krakersrellen van ruim 30 jaar geleden waarbij de kroning van prinses Beatrix ruw werd verstoord.

Gezinnen of alleenstaanden

Over de oplossing voor de woningnood is er een stuk minder eensgezindheid. Bouwen, bouwen, bouwen is het inmiddels al sleetse devies. Je moet wel als er uiteindelijk tot 2030 zo’n 1 miljoen woningen moeten worden bijgebouwd. Maar wat bouwen we dan? Betaalbare koopwoningen of middeldure huur? Woningen voor gezinnen of voor alleenstaanden? Over dergelijk vragen is veel minder consensus.
Namens Vastgoedmarkt geven we het stokje graag aan u.

Oplossen woningnood

Heeft u het afgelopen jaar als professionele partij een bijdrage geleverd aan het oplossen van de woningnood? Bijvoorbeeld door op een slimme manier te bouwen, door transformatie van bestaand vastgoed of door met nieuwbouw in te springen op de vraag vanuit een specifieke doelgroep? Geef u dan nu nog op voor deelname aan de prestigieuze WoonAward van Vastgoedmarkt.

Kwantiteit én kwaliteit

Op 17 november wordt tijdens het Nationale Vastgoed Diner in Rotterdam de eerste Vastgoedmarkt WoonAward uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan recente projecten die in kwantiteit en/of kwaliteit bijdragen aan het oplossen van de woningnood in ons land. De jury bestaat behalve uit voorzitter Peter Boelhouwer (TU Delft) uit Floor Milikowski (Schrijver/journalist), Hamit Karakus (Platform 31), Chris Kuijpers (Ministerie van Binnenlandse Zaken) en Robert Paling (Vastgoedmarkt).

Vóór 1 september

Ook deelnemen aan de verkiezing kan door vóór 1 september 2021 dit formulier in te vullen. De voorwaarden om deel te nemen vindt u hier.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.