Meer waarde voor woningen

Meer waarde voor woningen

In meer dan 35 procent van alle nieuwe verkochte keukens in Nederland wordt tegenwoordig een Quooker geplaatst. Bij nieuwbouw koopwoningen ligt dat percentage nog hoger en kiest ruim 70 procent van de kopers ervoor om een Quooker op te nemen in de nieuwe keuken. Quooker heeft voor iedere situatie een passend kokendwaterreservoir. Het is belangrijk om te weten dat in de transitie naar gasloos het niet vanzelfsprekend is dat er altijd en overal warm water beschikbaar is. Afhankelijk van de situatie, zoals het toepassen van een boilervoorraadvat of decentralisatie van de warmwatervoorziening, biedt het toepassen van een Quooker-kraan met Project COMBI veel voordelen.

Bespaar energie en water

Vaak werd ten onrechte nog wel eens gedacht dat het gebruik van een Quooker als keukenkraan niet zuinig zou zijn. Niets is minder waar, met het toepassen van het juiste Quooker reservoir kun je zelfs water en energie besparen! Naast de luxe van direct kokend water bied Quooker ook het comfort van direct warm water.

Herkenbaar uit het verleden; elke keer tijdens het tappen van warm water in de keuken begint meteen ergens in de woning de CV ketel te draaien. Tegen de tijd dat er warm water uit de kraan komt ben je al weer klaar. In een gemiddelde eengezinswoning wordt er daardoor jaarlijks zo maar tot 7000 liter kostbaar drinkwater verspilt. Wat te denken van de energie kosten die nodig zijn om dit water te verwarmen! Het merendeel van het warme water blijft immers ongebruikt achter in de leidingen.

Het Quooker Project COMBI-reservoir heeft een boilerfunctie en hoeft alleen op de koudwaterleiding te worden aangesloten. Het kokende water uit het reservoir wordt gemengd met koud water waardoor direct 27 liter warm water op een temperatuur van 40 graden beschikbaar is.  Daarmee ga je verspilling van drinkwater tegen en bespaar je dus op de energie kosten. Om de besparing inzichtelijk te maken in specifieke situaties introduceerde Quooker onlangs de Bespaarcheck. Daarmee bereken je in één minuut hoeveel energie en water je kan besparen.

Transitie naar gasloos en de beperking van de voorraad warmwater

In de transitie naar gasloos worden er vaak andere/nieuwe systemen toegepast voor de warm water voorziening in de woning. Veelal wordt er dan een warmwater boiler voorraad reservoir toegepast. De hoeveelheid beschikbaar warm water is dan beperkt en dus afhankelijk van de grootte van het voorraadvat.  Als er tijdens het gebruik in de badkamer veel warm water wordt afgenomen voor de douche en/of bad, kan het zo maar zijn dat het warmwater voorraadvat een keer leeg raakt. De consequentie is dat er dan ook geen warm water in de keuken beschikbaar is.

De Project COMBI is speciaal ontwikkeld voor de projectenmarkt”

Ook dit kan worden opgevangen met het gebruik van een Quooker met Project Combi reservoir als keukenkraan. Deze Quooker kraan heeft geen verbinding meer met het voorraadvat en kan zo op elk moment naast direct kokend water ook direct warm water produceren. Ook als onverhoopt het voorraadvat een keer leeg raakt, beschik je toch nog over warm water in de keuken

Project COMBI in de BENG berekening

De Project COMBI is speciaal ontwikkeld voor de projectenmarkt en is uitgerust met de gepatenteerde balgtechnologie. Deze maakt het mogelijk de overdruk binnen het reservoir op te vangen zodat montage van een inlaatcombinatie niet meer nodig is. Voor zowel de nieuwbouw koop- als huursector wordt er vanaf 1 januari 2021 gerekend vanuit de BENG methode. De huidige keukenboiler wordt nu forfaitair met een rendement van 75 procent meegenomen in de EPC berekening. Quooker heeft  de systemen laten testen bij Kiwa en sinds 1 januari kan de Project Quooker ook worden meegenomen in de BENG berekeningen. Een verklaring energieprestatie voor warm tapwater conform de NTA8800 rekenmethode is daarvoor afgegeven.

Quooker in de vrije sector huur- en Leisure markt

De wens om over een Quooker te beschikken zal voor een huurder niet anders zijn dan die bij een koper. Ook de vakantieganger stelt steeds hogere eisen aan het comfort van een vakantiewoning. Voor die markt heeft Quooker eveneens voordeel te bieden, met name ook in de exploitatie.

Dat een Quooker een behoorlijk aandeel van het keukenbudget vraagt is duidelijk, maar in de exploitatie is dat weer snel terug te verdienen. Een Quooker behoeft namelijk geen periodiek onderhoud en jaarlijkse vervanging van filters tegen kalk. Het systeem is demonteerbaar en kan op die manier eenvoudig worden ontkalkt. De waterkwaliteit in Nederland is over het algemeen zo goed, dat het koolstoffilter in principe pas op zijn vroegst na 5 jaar een keer hoeft te worden vervangen.

Quooker garandeert een lange levensduur, dit wordt ondersteunt door een eigen servicedienst en de mogelijkheid om de garantie voorwaarden te verlengen.

Meer weten over de voordelen en de mogelijkheden, neem dan contact op.

Dit artikel is gesponsord door Quooker.