Corona: Basic Fit staakt openingen, wil meer krediet

Corona: Basic Fit staakt openingen, wil meer krediet

Basic-Fit opent voorlopig geen nieuwe sportscholen in verband met de uitbraak van corona.

Dat maakte de fitnessketen maandag bekend. Fitnesscentra hebben massaal hun deuren gesloten na het bevel hiertoe van hogerhand, blijkt uit een inventarisatie door Vastgoedmarkt. Alle vestigingen van Basic Fit, Fit for Free, Anytime Fitness en Curves zijn gesloten tot en met 6 april of tot nader order.

Basic Fit probeert de financiële impact van de sluiting het hoofd te bieden door een doorlopend krediet bij zijn banken op te hogen met 150 miljoen euro. Op dit moment is het niet duidelijk in hoeverre de coronacrisis de resultaten zal beïnvloeden. Veel zal volgens Basic-Fit afhangen van de duur van de sluiting van clubs en verdere maatregelen die door regeringen worden genomen.

Onlangs huurde Basic fit nog locaties in Den Haag en Leeuwarden.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.