‘Twin Towers vernietigd door controlled demolition’

Lawyers’ Committee for 9/11 Inquiry krijgt zijn strafrechtelijk onderzoek. Waarop baseert de Amerikaanse actiegroep haar stelling dat de Twin Towers in New York zijn opgeblazen?
Delen:

Binnen gevlogen jets trokken op 9 september 2001 de aandacht, maar in feite was de instorting van Twin Towers in New York het gevolg van controlled demolition. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de plaatsing en ontsteking van de explosieven moeten alsnog worden berecht.

Dat stelt Lawyers’ Committee for 9/11 Inquiry (LC) in een petitie. De organisatie verzamelde er genoeg handtekeningen mee om een behandeling van hun dossier door een grand jury af te dwingen. Crowdfunding bracht het benodigde geld op om de procedure in gang te zetten. Op 1 januari 2019 was meer dan 50.000 dollar binnen.

Dit zijn de belangrijkste argumenten van LC voor de theorie van de controlled demolition van de Twin Towers:

  • De aanwezigheid van geavanceerde explosieven in stofmonsters uit het WTC. Volgens onafhankelijk laboratoriumonderzoek gaat het om een mengsel van aluminium en ijzeroxide (thermiet), mogelijk aangevuld met zwavel (thermaat).
  • Explosies in de Twin Towers die al plaatsvonden voordat de jets waren binnen gevlogen.
  • De symmetrische ineenstorting van een ander onderdeel van het complex, WTC7. Het gebouw was op niet-symmetrische manier beschadigd door puin van de Twin Towers en door branden. Dat een gebouw recht in elkaar zakt als gevolg van asymmetrische schade, ligt volgens experts niet in de lijn der verwachting.
  • Waarnemingen door brandweermannen van explosies en van gesmolten ijzer zoals in een hoogoven. Gesmolten ijzer is een product van de chemische reactie tussen aluminium en ijzeroxide. IJzer smelt bij een temperatuur van ongeveer 1.500 graden celsius. Dat is aanzienlijk hoger dan de temperaturen van 650 tot 1.000 graden die worden gehaald bij de verbranding van de vliegtuigbrandstof kerosine en het interieur en onderdelen van een gebouw.
  • Videobeelden en ooggetuigenverslagen van zware stalen onderdelen die zijwaarts werden afgevuurd tijdens de ineenstortingen van de Twin Towers. Die waarnemingen kunnen niet worden verklaard met de gangbare theorie. Volgens het officiële verhaal werd de instorting veroorzaakt doordat beschadigde verdiepingen de lagere verdiepingen in hun val mee namen.
  • Wetenschappelijke analyse waaruit blijkt dat stukken staal uit het WTC zijn aangetast door zwavel en zijn gecorrodeerd door extreem hoge temperaturen. Die waarnemingen sporen niet met kerosinebranden, maar wel met het gebruik van thermaat.

The Lawyers’ Committee for 9/11 Inquiry omschrijft zichzelf als een organisatie van juristen, onderzoekers, wetenschappers en burgers die streeft naar transparantie en verantwoording met betrekking tot de gebeurtenissen op 9 september 2001. Bij de pogingen de verantwoordelijken voor de aanslagen te laten berechten werkt LC samen met Architects & Engineers for 9/11 Truth (AE911Truth), een organisatie met 25.000 leden waarvan ruim 3.000 architecten en ingenieurs.

Dit is het tweede deel in een reeks over de oorzaken van de instorting van de Twin Towers. In het derde deel komen de argumenten tegen de theorie van de controlled demolition aan bod.