A'DAM Toren wint Rabo Vastgoedprijs 2018

A'DAM Toren wint Rabo Vastgoedprijs 2018
A'DAM Toren winnaar Rabo Vastgoedprijs 2018

A'DAM Toren heeft de Rabo Vastgoedprijs 2018 gewonnen. Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht en juryvoorzitter, heeft de prijs op 5 november in Utrecht aan ontwikkelaar Lingotto en andere betrokkenen uitgereikt.

Dat heeft initiator en ontwikkelaar Lingotto bekendgemaakt via sociale media. Lingotto kreeg de prijs uitgereikt samen met muziekondernemers Sander Groet, Duncan Stutterheim en Hans Brouwer. Bij de beoordeling is gekeken in hoeverre het initiatief een gezonde projecteconomie liet zien en een verantwoord projectrisico heeft. Ook criteria als architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact spelen een rol.

A’DAM is de transformatie van de oorspronkelijke Shell-toren uit de jaren zestig tot een pand met kantoren, een hotel, restaurants, parkeergarage en een ondergrondse club. Het observatiedek trok in 2017 een half miljoen betalende bezoekers. De toren is de thuisbasis voor muziekbedrijven als Sony Music, ID&T, Gibson en Massive Music. De drie andere genomineerde projecten waren Waalfront Nijmegen, Koningsoord Berkel-Enschot en Wijnhavenkwartier Den Haag.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.